Skotská vejce

Skotská vejce

3. 6. 2021 Zdeněk 0

Ve většině dostupné literatury a článcích na internetu se dočtete, že skotská vejce jsou vajíčka uvařená natvrdo, obalená masovou směsí a usmažená nebo upečená. Na obrázku pak […]

Sekaná

Domácí sekaná s vejci

25. 5. 2021 Danča 0

Z mletého masa mám asi nejraději karbanátky a sekanou. Karbanátky jsou rychlejší a také jistější. Povedou se vždy. Sekaná někdy praskne a je po parádním obědě. Radost je ale […]

Srnčí hřbet

Mrkvový srnčí hřbet

19. 5. 2021 Danča 0

Piškotové těsto je sice výborné, ale trochu suché. Můžeme to změnit přidáním strouhané mrkve, která těsto zvláční a dodá mu zvláštní barvu a výbornou chuť. Když ještě […]

Kotlety v balónu

Vepřová pečeně v balónu

17. 5. 2021 Danča 0

V supermarketu jsem narazila na krásný kousek vepřové pečeně s kostí ( kotlety). Cena byla také krásná, tak šup s ním do košíku. Již dlouho jsem nenarazila […]

Rizoto z plece

Rizoto z vepřové plece

14. 5. 2021 Danča 0

Rizoto je vděčné jídlo. Je chutné, jeho příprava je jednoduchá, proto ho zvládne každý. Rizoto si můžeme udělat pokaždé jinak. Třeba z mletého, kuřecího a nebo i vepřového […]

shiitake

Shiitake – smaženice

12. 5. 2021 Zdeněk 0

Shiitake je japonská houba, která podle výzkumu japonských vědců snižuje cholesterol a má také protinádorové, antivirové a antibiotické účinky. Občas na shiitake narazím v superkarketu, obvykle je v balení […]

Polévka

Vývar se ztraceným vejcem

11. 5. 2021 Zdeněk 0

V době koronavirové většinou nechodíme do zaměstnání, kde by nám v závodní jídelně vařili a zůstáváme doma na home office. A musíme se stravovat a občas si uvařit také […]

Kančí guláš na pivě

9. 5. 2021 Zdeněk 0

Už jsem několikrát napsal, že gulášek mám rád a že se dá dělat z mnoha mas mnoha různými způsoby, prostě guláš stokrát jinak. Jednoho krásného dne jsem […]

Pája 2014-205

Pája 2014 – 2015

8. 5. 2021 Danča 0

Pája v roce 2014 učila půl roku v Klášterci nad Ohří na základní škole češtinu a angličtinu. Moc jí to ale nebavilo. První dvě fotografie jsou vzkazy jejích […]

Hranolky

Domácí hranolky

2. 5. 2021 Danča 0

Mražené hranolky si člověk může jednoduše koupit v jakémkoliv obchodě s potravinami. Dělají se už i hranolky, které se pečou v troubě. Nejsou tedy tak nasáklé olejem jako hranolky […]

Hovězí polévka

Hovězí polévka

2. 5. 2021 Danča 0

Dobrá a poctivá hovězí polévka je královnou mezi polévkami. Základem je kvalitní maso. A když se přidá morková kost, tak je úspěch zaručen. Polévku nejraději vařím z kousku […]

Hovězí maso

Pomalu pečené hovězí maso

25. 4. 2021 Danča 0

V poslední době jsem vařila převážně vepřové a drůbeží maso, tak jsem uvítala, když jsem v obchodě narazila na pěknou flákotu hovězího zadního masa. Vybrala jsem si […]

Lilek se žampiony

Lilek se žampiony

25. 4. 2021 Danča 0

Lilek se žampiony je výborná zdravá a rychlá příloha například k pečenému masu. Tato směs se dá ale také použít jako náplň do vaječných muffin vytvořených pouze […]

Bramborová kaše

Bramborová kaše

22. 4. 2021 Danča 0

Asi se budete smát, ale tuto skvělou přílohu jsem poprvé ochutnala až ve školní jídelně. U nás doma se nikdy nevařila. Otec ji neměl rád, tak […]

Omáčka na špagety

Omáčka na špagety

20. 4. 2021 Danča 0

Když se řekne omáčka na špagety, tak si vždycky představím mleté hovězí maso v rajské omáčce. Nevím, kde se ta moje představa vzala, jestli má kořeny […]

Tvarohový moučník

Tvarohový moučník s rybízem

18. 4. 2021 Danča 0

Tento moučník je jednoduchý a velice dobrý. Myslím, že ho zvládne i začátečnice. Jedná se o takzvaný hrníčkový recept. Většinou, když narazím na hrníčkový recept, není na něm […]

Vzpomínky nekončí

7. 4. 2021 Danča 0

Za pár dní to bude rok od Páji posledních nedožitých narozenin. V sobotu 10. 4. 2021 by jí bylo 34 let. 34 let. Co je to za věk? […]

Kapustová polévka

Kapustová polévka

4. 4. 2021 Danča 0

Výborná svačinová polévka, která zasytí. Může se do ní přidat uzené maso nebo nějaká uzenina, já použila pouze Iberijský špek. Suroviny: 80 g Iberijského špeku […]