Jelení guláš na víně

Jelení guláš
Jelení guláš

Guláše já rád. Existuje jich celá řada, od klasických po ty méně obvyklé, prostě se dá vařit guláš stokrát jinak. Může být hovězí, vepřový, z divočiny… To už jsem ale psal u telecího guláše.

No a teď došlo na guláš z divočiny, konkrétně na jelení. Zakoupil jsem polotovar „jelení maso na guláš“, bylo ho 35 deka a já koupil dvě balení, abych měl dost masa na čtyři porce. Jeleny si nestřílím, používám připravené porcované.

Jelen s laní, kteří se do guláše teprve chystají

Postup přípravy je podobný jako u dalších gulášů, já zvolil klasický, jen jsem přidal bílé víno, i když pod jelena by bylo možná lepší červené.

Začal jsem cibulí. Oloupal jsem a nakostičkoval tři velké cibule (čím větší, tím lépe). Cibuli jsem osmažil na rozpáleném oleji, až začala hnědnout, přidal jsem mletou papriku, sladkou i pálivou. Následovalo maso. To jsem osmažil, aby se zatáhlo, osolil a opepřil. Podlil vínem a vývarem (bujón z kostky, jiný nebyl po ruce).

Jelení maso je třeba vařit déle, dal jsem mu v papíňáku asi hodinku, pak jsem upustil páru a hrnec otevřel. Ještě jsem do guláše prolisoval tři stroužky česneku a rozemnul trochu majoránky. V případě potřeby je možno guláš ještě zahustit.

Jelení guláš a špecle. Omáčky jen tak, aby se neřeklo…

Danča uvařila svoje první špecle (těstoviny původem z Německa, já bych je koupil hotové) a tak jsme měli jelení guláš se špeclema. Ňam a dobrou chuť!

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.


*