Krémová brokolicová polévka s uzeným   

Brokolicová s uzeným
Brokolicová s uzeným

Sice jsem původně nechtěl prznit brokolicovou polévku masem, ale jednou mi to nedalo a učinil jsem tak. Na tento recept potřebujete dvě hlavní suroviny.

Tou první je dobrá krémová brokolicová polévka, tu nám uvařila „šéfkuchařka“ Danča, umí opravdu výbornou.

Druhou surovinou je uzené maso. Kupujeme nejraději  uzené ramínko s kostí, o kterém je zmínka v receptu zelná polévka. Takže nejlepší je použít zbytek vařeného uzeného, který by se vám jinak postupně kazil v lednici.

Vlastní postup je velmi jednoduchý. Uzené maso nakrájíme na kostičky vhodné velikosti a použijeme ho přiměřené množství, tedy co nejvíce 🙂 .

Nakrájené uzené ramínko do polévky

Maso pak zalejeme polévkou a vše dáme ohřát do mikrovlny. Pokud je vše studené z lednice, mám ověřený čas ohřívání 3 minuty na plný výkon.

Brokolicovka s uzeným

To maso není v polévce moc vidět, rádo se drží na dně talíře. Masožravcům ale neunikne a polévku obzvláštní, není potom tolik dietní. Ňam a dobrou chuť!

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.


*