Předvánoční obložená mísa

Předvánoční mísa
Předvánoční mísa

U příležitosti slavnostních dnů, jako jsou narozeniny, jiné významné dny nebo návštěvy příbuzných již dlouhá léta připravuji studené obložené mísy. Jsou z různých surovin, aby pokud možno dobře vypadaly a byly barevné. Příklady dalších verzí obložených mís z let minulých najdete v příspěvku „Obložené mísy, talíře a talířky“.

Na předvánoční obloženou mísu došlo týden před Vánocemi 2020. Na oválnou mísu (měla 32 cm na délku a 22,5 cm na šířku) jsem postupně poskládal polosuchý salám, dva druha šunky, nakrájenou salátovou okurku (hadovku), nakrájenou papriku kapii, rozpůlená cherry rajčátka, plátkový sýr (na obalu byl obrázek myši), malé nakládané okurky (mírně pálivé), tenké klobásky, oranžový sýr, natvrdo uvařená křepelčí vejce a surimi ve tvaru maxi krevet (ty jsem použil na obloženou mísu poprvé).

Jedinou ingrediencí, kterou bylo třeba uvařit, byla křepelčí vejce. Na tvrdo se musí vařit alespoň 5 minut, ale klidně i o trochu déle. Po uvaření je třeba je ochladit studenou vodou a pak oloupat. Loupat se musí opatrně, aby se bílek neodloupal se skořápkou. Nejlepší je vajíčko poválet a přitom pomačkat, skořápka popraská a pak se dá snáze sloupnout. Obvykle drží na bláně, která je mezi bílkem a skořápkou a spolu s ní se z vajíčka sloupne.

Návštěvě mísa zachutnala, něco jsem snědl také já a zbytek Danča. Takhle mísa vypadala, než se do ní všichni pustili:

Předvánoční obložená mísa se surimi krevetami

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.


*