Kuřecí maso ala čína

Kuřecí maso po čínsku
Kuřecí maso po čínsku

Myslím, že první čínu jsme začaly se sestrou vařit v 80. letech minulého století. Bylo to nové jídlo a byl to hit. Čínu zkoušeli všichni. Sestra odněkud přinesla základní recept, který jsme stále vylepšovaly až z toho vznikl tento recept, který vám přináším.

Čínu vařím buď z kuřecích prsou nebo z vepřové pečeně (kotlety).

Suroviny:

  1. 700 g kuřecích prsou
  2. 250 g hlávkového zelí
  3. 1 větší cibule
  4. 1 větší mrkev
  5. 1 kapie
  6. 1 konzerva žampiónů
  7. Rýžový olej
  8. Sójová omáčka
  9. 4 lžičky škrobové moučky Solamyl
  10. 1 vaječný bílek
  11. Sůl, chilli paprička

Maso je dobré naložit. Hlavně vepřové. Lák si připravíme z 1/2 hrnku vody (necelých 150 ml), 4 – 5 lžiček sójové omáčky, 4 lžičky škrobové moučky a 1 bílku. Vše smícháme a zalijeme jím na nudličky nakrájené maso a necháme přes noc odležet.

Před tím, než začneme smažit maso, připravíme si ostatní suroviny. Zelí, mrkev a kapii nakrájíme na tenké nudličky, cibuli najemno běžným způsobem. Zkoušela jsem zelí nastrouhat v robotu, ale není to ono. Pustí moc šťávy a špatně se opéká. Lepší je pěkně najemno nožem,

Nakrájená zelenina na čínu

Ve wok pánvi rozpálíme rýžový olej, na kterém osmažíme naložené maso i s lákem. Za stálého míchání opékáme.

Smažení kuřecího masa

Pak přidáme směs zelí, mrkve a cibule a pokračujeme v opékání. Po chvilce přidáme na plátky nakrájené žampióny a kapii, která dodá jídlu pěknou barvu.

Maso se zeleninou

Nakonec posypeme drcenou chilli papričkou. Můžeme zakapat ještě čerstvou sójovou omáčkou. Ta je slaná, tak většinou pak ani nesolím.

Hotová čína

A můžeme servírovat.

Kuřecí maso ala čína s curry rýží.

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.


*