Mexická polévka

Mexická polévka
Mexická polévka

Tuto hutnou polévku vařím většinou v zimě. Když přijdete vymrzlí z venku, tato polévka Vás určitě nejen zasytí, ale i zahřeje. Není to tedy nic pro ty, kteří drží dietu. Na druhou stranu v zimě by se mělo trochu hřešit, aby organizmus zimu ustál a byli jsme zdraví.

Suroviny:

  1. 50 g uzené slaniny
  2. 1 velká cibule
  3. 1 malý rajský protlak
  4. 2 lžíce kečupu
  5. 500 g oloupaných rajčat (konzerva/čerstvá)
  6. 250 g vařených fazolí (konzerva)
  7. 200 g kukuřice v konzervě
  8. 1 velká mrkev
  9. 1/2 kapie
  10. 150 g klobásy (např. uherská)
  11. 750 ml vody
  12. 2 lžičky sladké červené mleté papriky
  13. 1 chilli paprička
  14. 2 stroužky česneku
  15. 2-3 bobkové listy
  16. Několik kuliček nového koření
  17. 1/2 lžičky koriandru

Nejprve si nakrájíme slaninu na kostičky. Před škvařením je dobré si připravit některé suroviny, abychom stíhali je házet do hrnce.

Například oloupat a nakrájet cibuli a mrkev. Cibuli na drobné kostičky, mrkev na tenká kolečka.

Rajčata můžou být čerstvá, pak je třeba je vhodit do vařící vody a stáhnout slupku. Můžeme použít i konzervovaná. Já použila vlastnoručně zavařená. Musíme je nakrájet na malé kousky.

Kapii nakrájíme na proužky a oloupaný česnek na kolečka. Já použila sušený, je lépe stravitelný.

Tak teď se můžeme pustit do škvaření slaniny, na které pak osmažíme cibuli. Zatím, co se smaží cibule, můžeme si připravit další suroviny. Klobásu nakrájet na kolečka, otevřít rajský protlak, konzervu s fazolemi a slít z nich vodu.

Jakmile je cibule osmažená, přidáme mletou papriku, rajský protlak, 2 lžíce kečupu, česnek, vše zamícháme, přidáme rajčata, mrkev, kapii a zalijeme vařící vodou.

Pak přidáme bobkový list, nové koření, koriandr a  po deseti minutách přidáme klobásu a ještě tak 5 minut vaříme. Nakonec přidáme fazole, kukuřici, pomletou chilli papričku a vše prohřejeme a máme hotovo.

Ani jsem nepoužila sůl. Skoro všechny ingredience ji v sobě již mají.

Mexická polévka připravená k servírování
Můžeme se pustit do jídla

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.


*