Škvarková pomazánka

Chleba se škvarkovou pomazánkou
Chleba se škvarkovou pomazánkou

Tato pomazánka je vynikající, ale jak už to bývá, co je dobré, není zrovna dietní. Dieta nedieta, jak ji udělám, je za chvíli pryč. V duchu si slibuji, že jakmile se dojí, přijdou na řadu zeleninové saláty.

Na druhou stranu, v zimě by si člověk měl dopřát i kaloričtější jídla, aby zimu ve zdraví přečkal. Na diety je dost času na jaře a v létě.

Suroviny:

  1. 400 g škvarků
  2. 2 lžíce sádla
  3. 2 lžíce plnotučné hořčice
  4. Sůl, pepř
  5. 1 cibule
  6. 2 velké stroužky česneku
  7. 4 sterilované okurky
  8. 1 vajíčko natvrdo
Škvarková pomazánky

Nejprve nameleme škvarky. Já používám domácí. Nevím, jestli dneska už dělají lepší, ale já je jednou koupila a mohla jsem si na nich vylámat zuby. Šly do koše.

Okurky nastrouháme na hrubším struhadle a vajíčko na jemném.

K umletým škvarkům přidáme hořčici, sádlo, najemno nakrájenou cibulku (já použila červenou, ale může být i žlutá), prolisovaný česnek, vajíčko, okurky, osolíme, opepříme a vše důkladně promícháme. No a pomazánka je na světě.

Je velice jednoduchá a když jsou dobré škvarky, tak se vždycky povede.

Chléb se škvarkovou pomazánkou

Mažeme nejlépe na čerstvý chléb.

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.


*