Šunkoflekový dort

Šunkoflekový dort
Šunkoflekový dort

Proč šunkoflekový dort? Šunkofleky peču v kulaté zapékací misce, hotové pak mají tvar jako dort. Korpus nahradím flíčky a krém uzeným masem. Vzhledem k tomu, že vajíčka neředím mlékem ani smetanou, všechny přísady se spojí a dají se krájet jako dort.

V práci nám dělají šunkofleky s tvrdou krustou nahoře. Na tom se dají vylámat zuby. Tu nejím, tak si ji u domácích šunkofleků nedělám. Místo krusty mám nahoře zapečený parmezán.

Pro zapékací mísu o průměru 220 mm spotřebuji tyto suroviny:

  1. 250 g fleků
  2. 350 – 400 g uzeného masa
  3. sádlo na vymazání zapékací misky
  4. sůl, pepř
  5. 7 vajec
  6. 60 g parmezánu

Nejprve uvaříme maso a flíčky. Flíčky vařte ve slané vodě podle návodu na pytlíku. Já jsem použila domácí. Dostávám je od mé sestry, která je má výborné. Nerozvaří se, nelepí a je jich možno použít méně než 250 g. Vaří se déle, ale nabydou více.

Misku vymažeme sádlem a nasypeme do ní polovinu flíčků, které opepříme.

Opepřené flíčky

Další vrstvou je uzené maso nakrájené na kostičky.

2. vrstva – uzené maso

Pak zase přijdou na řadu zbylé flíčky.

Vše zaliju rozšlehanými vejci, přikryji poklicí a dám zapékat do předehřáté trouby na 180 °C na 45 minut. Tak 10 minut před dokončením sejmu poklici, posypu nahrubo nastrouhaným parmezánem a nechám ho zapéct. A máme hotovo.

Šunkoflekový dort v řezu
Dobrou chuť

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.


*