Zapečené toasty s ajvarem

Toasty
Toasty

Toasty jsem dříve dělávala často. Je to celkem rychlá teplá večeře. Není to klasické teplé jídlo, ale když ho přijal za teplé jídlo můj syn, který neuznával studenou večeři a každý den se dožadoval teplé, tak asi bude.

Na toastech mě baví, že se dají naplnit nejrůznějšími přísadami. Je to sice pořád toast, ale pokaždé může chutnat jinak.

Můj syn miloval kečup. Nestalo se, že bychom ho doma neměli. Syn se osamostatnil, odešel z domu a s ním i kečup. Já ho moc nemusím, tak ho nekupuji.

Včera jsem si snad po letech vzpomněla na plněné, zapečené toasty. Koupila jsem suroviny, ale na kečup jsem zapomněla. Vzpomněla jsem si na něj teprve, když jsem chystala suroviny na plnění toastů. Napadlo mě, nahradit ho ajvarem. A byl to dobrý nápad. Mám ho od sestry. Dělá si domácí a má ho výborný. Je pikantní a dodal toastům super chuť. Další výhodou je, že je hustší a z toastů při zapékání nevytéká jako kečup. Toastovač zůstal nenapečený.

Na jeden toast potřebujeme 2 plátky toastového chleba. Mezi ně dávám různé přísady. Včera jsem do jednoho toastu dala tyto:

  1. 1 plátek šunky
  2. 4 kolečka salámu vysočina/ tvrdý salám
  3. Hořčice
  4. Ajvar
  5. Plátek cibule
  6. Kolečko rajčete
  7. Kolečko kyselé okurky
  8. Plátek sýra

Na plátek toastového chleba jsem naskládala 4 kolečka salámu vysočina. Jsou malá a pokryjí povrch chleba. Když budete mít větší kolečka, dejte třeba jedno.

Na to jsem mázla trochu ajvaru, hořčice, na kterou jsem přilepila kolečko cibule. Nějak mi chuť cibule s hořčicí chutná. Pak jsem dala vedle plátek rajčete, okurky a vše přikryla plátkem šunky a sýra. Takto obložený toast jsem zakryla druhým plátkem chleba a vložila do kontaktního předehřátého toastovače.

Chleba se musí trochu opéci, vnitřek prohřát a sýr roztéct. Trvá to tak 3 až 4 minuty.

Zapečené toasty

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.


*