Večeře v Tančícím domě

Tančící dům
Tančící dům

Kolem Tančícího domu občas jezdíváme. Vždy jsem si říkala, že je to nádherná stavba, ale o to, co je uvnitř, jsem se nikdy nezajímala. Napadly mě luxusní kanceláře a u toho také zůstalo. Stavba je nejenom nádherná, ale její výjimečnost umocňuje i její poloha. Stojí na pravém břehu Vltavy na rohu Rašínova nábřeží a Jiráskova náměstí. Odtud je kouzelný výhled na Pražský hrad a Petřín. To, že bych se někdy podívala dovnitř, mě nikdy nenapadlo.

A pak to přišlo. K nepěknému životnímu jubileu jsem dostala od bratra voucher na večeři právě v Tančícím domě. To mě přivedlo k tomu, že jsem se začala o tuto stavbu zajímat.

Budova představuje taneční pár, Ginger Rogersovou a Freda Astaira. Proto se Tančícímu domu říká také Ginger and Fred. Zděná část představuje Freda a skleněná Ginger. Ve skleněné části se můžete ubytovat v luxusním apartmánu s výhledem na Prahu.

Apartmán v Tančícím domě

Voucher na ubytování v luxusním apartmánu jsem nedostala, ale kulinářský zážitek v 7. patře Tančícího domu ano. Tak třeba to vyjde za deset let.

Prošli jsme recepcí a výtahem jsme dojeli do 7. patra. Tam se nás hned ujal personál a usadil nás k oknu ke stolečku pro dva, s výhledem na Vltavu a panoráma Prahy.

Meníčko už leželo na stole.

Menu

Jako první nám byla přinesena voda v lahvích s logem podniku a na přípitek prosecco. Hned následovalo takzvané amuse bouche (čti amyzbuš) v podobě domácího pečiva a dvou druhů výborných krémových pomazánek s chutí lososa a bylinek.

Amuse bouche
Amuse bouche

Po té nám byl přinesen předkrm. Mohli jsme si vybrat buď polévku a nebo na kostičky nakrájeného marinovaného lososa s kaviárem. Tady jsme se nerozmýšleli. Jasná volba byl marinovaný losos.

Předkrm

Mezi předkrmem a hlavním chodem jsem se šla podívat na terasu. Byl z ní nádherný výhled na Hradčany a Petřín, ale bylo tam velké teplo. Původně zamýšlený drink na terase jsme přehodnotili. V klimatizované restauraci bylo lépe.

Venkovní terasa s grilem
Výhled z terasy na Hradčany

Po předkrmu následoval hlavní chod. Opět výběr ze dvou jídel. Já si zvolila rybu, Krušnohorec vepřovou panenku. Obě jídla vypadala i chutnala výborně.

Candát s krustou na mrkvovém pyré
Pomalu pečená vepřová panenka na pyré z černého kořene

Od našeho stolu byl také krásný výhled na Vltavu a panoráma Prahy.

Výhled na Prahu od našeho stolu

S jídlem jsem se tento den přecenila. Po 13. hodině jsem byla se sestrou na vydatném obědě a sníst celou večeři jsem už nezvládala. Myslela jsem si, že porce jednotlivých chodů budou maličké, že vše hravě sním. Opak byl pravdou. Už hlavní chod jsem nedojedla. Když jsem půlku porce vracela, číšník vypadal dost vyděšeně. S obavami se mě ptal, jestli jsem s  jídlem nespokojená. Když jsem řekla, že je to výborné, že už jenom nemůžu, tak nastala další obava, co s desertem? Nedalo se nic dělat. Dezert si dal už jenom zdatnější Krušnohorec.

Dezert

Jídlo bylo výborné, ale aby také ne. Šéfkuchařem je tady Ondřej Slanina, kterého můžete znát z kulinářského seriálu „Kluci v akci“.

Personál byl příjemný a ochotný. Nebylo co vytknout. Zážitek to byl překrásný. Bratrovi tímto za něj děkuji.

Do posledního patra do baru jsme se již nevydali. Odtud je možno se podívat na Prahu ze všech stran.

Voucher od bratra byl včetně přespání u sestry. Místo výhledu na Prahu, jako je z apartmánu v tančícím domě, jsme se dívali do zdi, ale i tak jsme byli spokojeni. Byli jsme rádi, že jsme si mohli dát skleničku a nemuseli jet večer domů. A ještě jsem si se sestrou užila pěkný večer.

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*