Camembert v listovém těstě

Camembert
Camembert

Camembert se dá vylepšit nejrůznějšími způsoby. Můžete ho například klasicky obalit v trojobalu, ugrilovat v alobalu, usmažit v bramboráku, naložit s cibulí a česnekem v oleji a nebo ho zabalit do listového těsta a upéci v troubě. Já jsem ho tentokrát zkusila k večeři připravit na poslední jmenovaný způsob.

Základní suroviny:

  • 2 Camemberty
  • 1 balíček listového těsta (já měla 300 gramový)
  • 8 tenkých plátků slaniny
  • koření na sýry (já jsem použila koření na raclette)
  • 1 vejce na potření těsta
Základní suroviny

Těsto mělo rozměry 28 x 25 cm. Na zabalení sýru potřebujete těsto o rozměrech 24 x 24 cm. Zbytky těsta jsem nevyhodila, zabalila jsem do něj plátky šunky a nastrouhaný sýr raclette. Vznikly tak dvě výborné bagetky.

Z těsta jsem vykrojila 2 čtverce o rozměrech 24 x 24 cm. Sýr jsem posypala kořením a každý obalila čtyřmi plátky slaniny. Je zapotřebí, aby plátky byly tenké, pružné, aby kopírovaly tvar sýru a netrhaly pak těsto.

Balení camembertu

Sýr obalený ve slanině jsem položila na těsto a okolí natřela rozkvedlaným vejcem. Pak jsem rohy spojila na vrchu sýru. Ze zbylého těsta jsem ukrojila malý plátek, ze kterého jsem uválela 2 kuličky, zploštila je a přilepila na spoj cípů těsta. Zajistila jsem tak, že se mi těsto při pečení nerozpojilo.

Těsto jsem potřela rozkvedlaným vejcem.

Zbylý obdélník těsta jsem rozkrojila napůl, a na každý plátek položila kolečko šunky a nastrouhaný raclette (1). Šunku jsem srolovala, okolní těsto posypala tymiánem (2) a přetáhla ho z obou stran přes náplň. Bagetky jsem potřela rozkvedlaným vejcem.

Balení bagetek
Balení bagetek
Camemberty a bagetky připravené k pečení

Pečeme v horkovzdušné troubě na 180°C mezi 15 až 20 minutami. Těsto musí zezlátnout a camembert povolit.

Bagetka a camemberty v listovém těstě

K sýru už není zapotřebí žádné pečivo. Listové těsto ho plně nahradí. I bez něj je sýr hodně sytý. Zeleninovým salátem však nic nezkazíte.

Camembert v listovém těstě se zeleninovým salátem

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*