Slaný závin z listového těsta

Slaný závin

Jednoduchý a chutný recept, který zvládne každý. Tedy, pokud se nepustíte do výroby vlastního listového těsta. Já jsem ho koupila.

Základní suroviny:

Základní suroviny
  • 275 g listového těsta
  • kečup
  • 100 g šunkového salámu
  • 3 listy římského salátu
  • 100 g sýru niva
  • 100 g sýru raclette (případně jiného)
  • hrst natě z pórku
  • sušený česnek
  • sušený rozmarýn
  • 1-2 rajčata
  • vejce na potření těsta

Nejprve si připravíme suroviny. Nastrouháme šunkový salám, nivu, nakrájíme pórkovou nať a raclette.

Rozbalíme těsto a pomyslně si ho rozdělíme na třetiny. Jednu třetinu nakrájíme na proužky asi 2 cm široké, další třetinu budeme plnit a poslední nakonec přetáhneme přes tu naplněnou.

Plnění závinu

Prostřední část potřeme kečupem a posypeme rozdrceným sušeným rozmarýnem. Ten těsto příjemně navoní.

Listy salátu přehneme podélně napůl a položíme je na těsto potřené kečupem.

Těsto s římským salátem

Na listy nasypeme nastrouhaný salám a sýry.

Těsto s dalšími vrstvami

Na sýr přijdou položit plátky rajčat a pórek. Pak už je možno náplň zabalit do těsta.

Těsto s dalšími vrstvami

Spodní část přetáhneme přes náplň a potřeme rozkvedlaným vejcem.

Balení závinu

Rozkrájené pruhy závinu překládáme křížem přes vrch závinu.

Balení závinu
Balení závinu

Nakonec potřeme vrch a bok závinu rozkvedlaným vejcem.

Přemístíme na plech a pečeme do zlatova v horkovzdušné troubě 25 až 30 minut na 180 °C.

Upečený závin

Závin necháme prochladnout, nakrájíme ho na pruhy a můžeme se do něj pustit. Myslím, že takovým závinem nepohrdne ani návštěva.

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*