Jednoduchý a chutný recept, který zvládne každý. Tedy, pokud se nepustíte do výroby vlastního listového těsta. Já jsem ho koupila.
Základní suroviny:

- 275 g listového těsta
- kečup
- 100 g šunkového salámu
- 3 listy římského salátu
- 100 g sýru niva
- 100 g sýru raclette (případně jiného)
- hrst natě z pórku
- sušený česnek
- sušený rozmarýn
- 1-2 rajčata
- vejce na potření těsta
Nejprve si připravíme suroviny. Nastrouháme šunkový salám, nivu, nakrájíme pórkovou nať a raclette.
Rozbalíme těsto a pomyslně si ho rozdělíme na třetiny. Jednu třetinu nakrájíme na proužky asi 2 cm široké, další třetinu budeme plnit a poslední nakonec přetáhneme přes tu naplněnou.

Prostřední část potřeme kečupem a posypeme rozdrceným sušeným rozmarýnem. Ten těsto příjemně navoní.
Listy salátu přehneme podélně napůl a položíme je na těsto potřené kečupem.

Na listy nasypeme nastrouhaný salám a sýry.

Na sýr přijdou položit plátky rajčat a pórek. Pak už je možno náplň zabalit do těsta.

Spodní část přetáhneme přes náplň a potřeme rozkvedlaným vejcem.

Rozkrájené pruhy závinu překládáme křížem přes vrch závinu.


Nakonec potřeme vrch a bok závinu rozkvedlaným vejcem.
Přemístíme na plech a pečeme do zlatova v horkovzdušné troubě 25 až 30 minut na 180 °C.

Závin necháme prochladnout, nakrájíme ho na pruhy a můžeme se do něj pustit. Myslím, že takovým závinem nepohrdne ani návštěva.

Přidejte odpověď