Marmeláda z kanadských borůvek

Borůvková marmeláda
Borůvková marmeláda

Určitě mi dáte za pravdu, že borůvky na zahradě je nejlepší konzumovat přímo z keře. Když jich ale dozraje najednou hodně, je zapotřebí je zužitkovat. Já jsem letos z přebytku upekla koláč a ještě mi jich asi 600 g zbylo. Rozhodla jsem se pro marmeládu.

Suroviny na 1000 g borůvek:

  • 1000 g borůvek
  • 400 g cukru
  • šťáva z 1/2 citrónu
Suroviny na marmeládu

Borůvky jsem oprala, nechala okapat a pak je celé asi 5 minut dusila pod poklicí. Jakmile pustily šťávu, tak jsem je odkryla a vařila ve vlastní šťávě za občasného míchání asi 15-20 minut. Pak jsem přidala cukr, citrónovou šťávu a dále je vařila, dokud se cukr nerozpustil a marmeláda nezískala požadovanou konzistenci.

Vaření marmelády

Když směs necháte řidší, získáte výbornou přísadu do bílého jogurtu. Když z borůvek odpaříte více šťávy, je z nich výborná marmeláda třeba na chleba s máslem, vdolečky a nebo na palačinky.

Já jsme měla k dispozici 600 g borůvek a naplnila jsem jimi 2,5 skleniček od jogurtu o objemu 200 ml. Protože jsem dělala zároveň i rybízovou marmeládu, tak jsem třetí skleničku namíchala.

Recept je jednoduchý a výsledek skvělý. Marmeláda z kanadských borůvek je vynikající.

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*