Na začátek trochu upravenej text jedný písničky:
Hádej mámo kdo to byl,
kdo mi šnicl vosmažil?
Já to byl, já to byl,
já si šnicl vosmažil…
A teď na ten šnicl. Koupíte si ňákou flákotu, já zakoupil prasečí kejtu. Ukrojil jsem dostatečně velkej kus a pak do něj chvíli mlátil masotloukem. Následně sem jej vopepřil a vosolil, potřel pihovatou (=kremžskou) hořčicí. Pak sem na něj položil plát šunky a sejra (něco jako ementál), maso přeložil a spíchnul párátkama, aby se to nerozebíralo.
Následoval klasickej trojvobal. Mouka nebyla hladká, tak posloužila pohohrubá, pak přišlo na řadu vajíčko a strouhanka. A pak pomalu a důkladně smažit, smažit a smažit…
Vosmažil jsem to kolem dokola a pak rozkrojil vejpůl na vyfocení.
A nakonec sem ten šnicl (=řízek) sežral. Moc mi chutnal. I vy si můžete udělat podobnej.
Přidejte odpověď