Krušnohorskej plněnej šnicl s písničkou

řízek
řízek

Na začátek trochu upravenej text jedný písničky:

   Hádej mámo kdo to byl,
   kdo mi šnicl vosmažil?
   Já to byl, já to byl,
   já si šnicl vosmažil…

A teď na ten šnicl. Koupíte si ňákou flákotu, já zakoupil prasečí kejtu. Ukrojil jsem dostatečně velkej kus a pak do něj chvíli mlátil masotloukem. Následně sem jej vopepřil a vosolil, potřel pihovatou (=kremžskou) hořčicí. Pak sem na něj položil plát šunky a sejra (něco jako ementál), maso přeložil a spíchnul párátkama, aby se to nerozebíralo.

Vosmaženej šnicl

Následoval klasickej trojvobal. Mouka nebyla hladká, tak posloužila pohohrubá, pak přišlo na řadu vajíčko a strouhanka. A pak pomalu a důkladně smažit, smažit a smažit…

Vosmažil jsem to kolem dokola a pak rozkrojil vejpůl na vyfocení.

Rozkrojenej šnicl

A nakonec sem ten šnicl (=řízek) sežral. Moc mi chutnal. I vy si můžete udělat podobnej.

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*