Pokud si hodláte udělat krokodýla k snědku, velmi záleží na tom, čím ho krmili. Krokodýlí maso totiž chutná hodně podobně tomu, co krokodýl převážně požíral. Připravoval jsem ho sice zatím jen dvakrát, ale krokodýl z cizích krajů, živený rybami byl mnohem chutnější než krokodýl chovaný na české farmě, který byl krmen kuřaty. Ten chytil silnou kuřecí chuť a ani byste nepoznali, že pojídáte krokodýlí maso.
Krokodýl na rozmarýnu
No a nyní k vlastnímu receptu: jako první krok je třeba koupit maso, v kuchyni se používá maso z ocasu, které je křehké a jemné. Doporučuji nakrájet na kousky, mírně osolit, můžete přidat trochu kari (nebo jiného oblíbeného koření) a rozmarýn. Pokud máte dost času, můžete maso klidně marinovat, opět nesmí chybět rozmarýn. Na pánvi pak rozehřejete máslo s olejem a snítkami rozmarýnu (možno použít i sušený). Maso pak ze všech stran jemně opečete. Podávat můžete se zeleninou, bramborem nebo třeba pečivem. Fotku přidám, až zase někde seženu krokodýla.
Krokodýl v polévce
Pokud vám zbyde nějaké maso z krokodýla, můžete ho taky povařit v polévce, ta pak prý získá zvláštní chuť, v našich krajinách neobvyklou. Tento postup jsem ale nezkoušel, znám ho jen z doslechu…
Přidejte odpověď