Avokádová pomazánka se sýrem Cottage

Avokádová pomazánka
Avokádová pomazánka

Avokádo i sýr Cottage jsou dvě zdravé, ale naprosto nevýrazné suroviny, kterým se musí trochu pomoci. Když se k nim přidá pár maličkostí, může z nich vzniknout výborná pomazánka.

Suroviny na 4 toustové chleby:

  • 1 vyzrálé avokádo
  • 2 lžičky citronové šťávy
  • sůl
  • 1 stroužek česneku
  • 4 lžíce sýru Cottage
  • 2 lžíce sýru Niva
  • pažitka

Na pomazánku je nejlepší vyzrálé avokádo. Je měkké a dá se tedy lehce rozmačkat. Já jsem tentokrát koupila avokáda v síťce, na kterých sice bylo napsáno, že jsou vyzrálá, ale nebyla to úplně pravda. Přes síťku nebyla jejich vyzrálost na první pohled patrná. Práce s takovým avokádem není tak jednoduchá a příprava pomazánky se trochu protáhne.

Avokádová pomazánka

Nejprve avokádo rozpůlíme, vyjmeme pecku, dužinu vyškrabeme lžičkou a rozmačkáme. Přidáme citronovou šťávu, sůl, prolisovaný česnek, sýr Cottage a nastrouhanou Nivu. Vše dobře promícháme a můžeme mazat na opečený toustový chléb nebo bagetku. Zdobíme pažitkou.

Avokádová pomazánka na opečeném toustovém chlebu
Avokádová pomazánka na žitném chlebu

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*