
Tento salát je jednoduchý a velmi rychlý. Tedy v případě, že použijeme sterilovanou vařenou cizrnu a nepouštíme se do vaření sušené. Tu musíme namáčet přes noc a po té ještě vařit asi hodinu. Na druhou stranu je taková cizrna zdravější, bez konzervačních látek. Záleží tedy na každém, pro kterou se rozhodne.
Suroviny:
- 400 g konzervované cizrny
- 3 – 4 lžíce konzervované kukuřice
- 160 g konzervovaného tuňáka
- 3 ředkvičky/červená paprika
- 1 cibule
- sůl, pepř
- citronová šťáva na zvýraznění chuti (3 kyselé okurky)
- 3 vrchovaté lžíce majonézy

Pro zvýraznění chuti přidáme buď citrónovou šťávu nebo nadrobno nakrájené okurky. Lze použít i trochu octa.

Cizrnu vyklopíme na cedník a necháme pořádně okapat. Mezitím si oloupeme cibuli a nakrájíme ji nadrobno. Ředkvičky nebo papriku nakrájíme na tenké nudličky.
Okapanou cizrnu nasypeme do misky, přidáme tuňáka, nakrájenou cibuli, ředkvičky nebo papriku, kukuřici, nakrájené okurky nebo citronovou šťávu. Osolíme, opepříme a vše pořádně promícháme.
Nakonec přidáme 3 vrchovaté lžíce majonézy a znovu promícháme. Salát je hotov.

Podáváme s rohlíkem nebo bagetkou.
Salát si můžete připravit k obědu, svačině i večeři. Je rychlý a v krabičce dobře přenosný do zaměstnání.
Přidejte odpověď