Cizrnový salát s tuňákem

Cizrnový salát s tuňákem
Cizrnový salát s tuňákem

Tento salát je jednoduchý a velmi rychlý. Tedy v případě, že použijeme sterilovanou vařenou cizrnu a nepouštíme se do vaření sušené. Tu musíme namáčet přes noc a po té ještě vařit asi hodinu. Na druhou stranu je taková cizrna zdravější, bez konzervačních látek. Záleží tedy na každém, pro kterou se rozhodne.

Suroviny:

  • 400 g konzervované cizrny
  • 3 – 4 lžíce konzervované kukuřice
  • 160 g konzervovaného tuňáka
  • 3 ředkvičky/červená paprika
  • 1 cibule
  • sůl, pepř
  • citronová šťáva na zvýraznění chuti (3 kyselé okurky)
  • 3 vrchovaté lžíce majonézy
Základní suroviny

Pro zvýraznění chuti přidáme buď citrónovou šťávu nebo nadrobno nakrájené okurky. Lze použít i trochu octa.

Kyselé okurky

Cizrnu vyklopíme na cedník a necháme pořádně okapat. Mezitím si oloupeme cibuli a nakrájíme ji nadrobno. Ředkvičky nebo papriku nakrájíme na tenké nudličky.

Okapanou cizrnu nasypeme do misky, přidáme tuňáka, nakrájenou cibuli, ředkvičky nebo papriku, kukuřici, nakrájené okurky nebo citronovou šťávu. Osolíme, opepříme a vše pořádně promícháme.

Nakonec přidáme 3 vrchovaté lžíce majonézy a znovu promícháme. Salát je hotov.

Cizrnový salát s tuňákem

Podáváme s rohlíkem nebo bagetkou.

Salát si můžete připravit k obědu, svačině i večeři. Je rychlý a v krabičce dobře přenosný do zaměstnání.

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*