Domácí budapešťská pomazánka

Budapešťská pomazánka
Budapešťská pomazánka

Tuto pomazánku miloval můj syn. Dělávala jsem mu ji ke svačině na základní škole. Pak přišla střední škola a mé kuchařské umění překonala místní kantýna. O mé svačiny přestal být zájem.

Pomazánku jsem léta nepřipravovala a nebýt pandemie, tak kdo ví, jestli bych si na ni vůbec vzpomněla. Už několik měsíců jsem doma na home office, tak na podnikovou kantýnu, která mi občas zpestřila jídelníček, mohu zapomenout.

Na druhou stranu je škoda, aby taková pomazánka vymizela z jídelníčku. Je rychlá, chutná, zdravá a přípravu zvládne každý. Můžou si ji užít i vegetariáni.

Suroviny:

Papriky ve sladkokyselém nálevu – stačí menší balení
  1. dvě lžíce nakládaných paprik
  2. 250 g tvarohu
  3. 1 malá cibule
  4. sůl
Paprika s cibulí

Část paprik si dáme stranou a nakrájíme je na malé kostičky. Část spolu s nakrájenou cibulí rozmixujeme. Nakrájená cibule se lépe mixuje.

Budapešťská pomazánka

Rozmixované suroviny spolu s nakrájenou paprikou zamícháme do tvarohu, osolíme a máme hotovo.

Opečený toust s budapešťskou pomazánkou

Toust namazaný budapešťskou pomazánkou se může dále obložit i šunkou, popřípadě plátkovým sýrem.

Toust s budapešťskou pomazánkou a šunkou
Toust s budapešťskou pomazánkou, šunkou, sýrem a ředkvičkou.

Pomazánka se hodí i na housku nebo chleba.

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*