Tento salát mám velice ráda, a to nejen pro jeho chuť, ale i pro jeho jednoduchost. Zvládne ho hravě každý.
Můžete si ho dát ke svačině jenom tak s rohlíkem nebo z něj udělat chutné chlebíčky. Někdo ho dělá ze šunkového salámu, já volím gothaj. Pravdou je, že v poslední době natrefit na gothaj, který chutná jako salám, je spíš zázrak. Salám je hlavní surovinou, proto na kvalitě salámu závisí chuť celého salátu.
Suroviny:
- 300 g gothajského salámu
- 1 střední cibule
- 3-4 kyselé okurky
- 1 vajíčko uvařené natvrdo
- Feferony nebo chilli papričky
- 3 vrchovaté lžíce majolky
- Sůl
Nejprve nahrubo nastrouháme oloupaný gothajský salám, pak na stejném struhadle nastrouháme okurky a promícháme. Přidáme najemno nakrájenou cibuli, feferony, najemno nastrouhané vajíčko a znovu vše promícháme. V případě potřeby osolíme. Se solí opatrně, gothajský salám bývá sám o sobě slaný.
Když máme vše pořádně promíchané, zapracujeme majolku.
Tento salát je dobré si udělat den předem. Feferony se v něm pěkně proleží a chutná tak lépe.
Přidejte odpověď