Rumcajs salát

Rumcajs salát
Rumcajs salát

Tento salát mám velice ráda, a to nejen pro jeho chuť, ale i pro jeho jednoduchost. Zvládne ho hravě každý.

Můžete si ho dát ke svačině jenom tak s rohlíkem nebo z něj udělat chutné chlebíčky. Někdo ho dělá ze šunkového salámu, já volím gothaj. Pravdou je, že v poslední době natrefit na gothaj, který chutná jako salám, je spíš zázrak. Salám je hlavní surovinou, proto na kvalitě salámu závisí chuť celého salátu.

Suroviny:

  1. 300 g gothajského salámu
  2. 1 střední cibule
  3. 3-4 kyselé okurky
  4. 1 vajíčko uvařené natvrdo
  5. Feferony nebo chilli papričky
  6. 3 vrchovaté lžíce majolky
  7. Sůl

Nejprve nahrubo nastrouháme oloupaný gothajský salám, pak na stejném struhadle nastrouháme okurky a promícháme. Přidáme najemno nakrájenou cibuli, feferony, najemno nastrouhané vajíčko a znovu vše promícháme. V případě potřeby osolíme. Se solí opatrně, gothajský salám bývá sám o sobě slaný.

Nastrouhané a pokrájené suroviny

Když máme vše pořádně promíchané, zapracujeme majolku.

Hotová Rumcajs salát

Tento salát je dobré si udělat den předem. Feferony se v něm pěkně proleží a chutná tak lépe.

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*