Těstovinový salát se pstruhem duhovým

Hotový salát
Hotový salát

Tento salát mám velmi ráda. Příprava je jednoduchá a chuť ohromná. Alespoň pro ty, kteří mají rádi ryby.

Suroviny:

  • 200 g těstovin
  • 200 g filetu z pstruha duhového
  • cibule
  • majonéza
  • olej na osmažení pstruha
  • 6 okurek o velikosti asi 7 cm
  • kapary
  • 1/2 červené papriky
  • koření na ryby
  • sůl, pepř
Suroviny

Nejprve dáme vařit vodu na těstoviny. Jakmile se voda vaří, osolíme ji a vhodíme do ní těstoviny. Vaříme podle návodu od výrobce.

Zatímco se nám vaří těstoviny, omyjeme, osušíme a okořeníme rybu. Vložíme ji na rozpálený olej nejprve kůží dolů, pak filet otočíme a dosmažíme.

Smažení ryby

Filet je tenký, smažila jsem ho po každé straně asi 7 minut.

Osmažená ryba

Nakrájíme si ostatní suroviny na kostičky. Rozhodla jsem se přidat i červenou papriku. Ta salát jak vzhledem, tak i chutí pozvedne.

Kapary, které jsem použila, jsou velké, tak jsem je musela nakrájet. Lze použít i malé, které se pak nemusí krájet. Dokonce bych řekla, že velké sice v některých jídlech dobře vypadají, ale malé zase lépe chutnají. Velké jsou plné jader.

Nakrájená červená paprika s kapary
Natrhaný pstruh duhový

Pstruha jsem jednoduše stáhla příborovým nožem z kůže a jen tak rukama natrhala.

Všechny nakrájené suroviny smícháme a můžeme se rozhodnout, jestli místo majonézy nepřidat jenom trochu oleje. V každém případě by to bez majonézy bylo zdravější.

Promíchané suroviny

Já se rozhodla pro majonézu. Za mě, salát s majonézou chutná lépe. Ale záleží na každém jednom, jak se ke svému tělu zachová.

Těstovinový salát se pstruhem duhovým s majonézou

Tento salát si musím dávat do mističky, jinak bych asi snědla najednou celou mísu.

Porce těstovinového salátu ze pstruha duhového

Salát se hodí jak ke studenému obědu, tak ke svačince nebo večeři.

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*