Tento salát mám velmi ráda. Příprava je jednoduchá a chuť ohromná. Alespoň pro ty, kteří mají rádi ryby.
Suroviny:
- 200 g těstovin
- 200 g filetu z pstruha duhového
- cibule
- majonéza
- olej na osmažení pstruha
- 6 okurek o velikosti asi 7 cm
- kapary
- 1/2 červené papriky
- koření na ryby
- sůl, pepř
Nejprve dáme vařit vodu na těstoviny. Jakmile se voda vaří, osolíme ji a vhodíme do ní těstoviny. Vaříme podle návodu od výrobce.
Zatímco se nám vaří těstoviny, omyjeme, osušíme a okořeníme rybu. Vložíme ji na rozpálený olej nejprve kůží dolů, pak filet otočíme a dosmažíme.
Filet je tenký, smažila jsem ho po každé straně asi 7 minut.
Nakrájíme si ostatní suroviny na kostičky. Rozhodla jsem se přidat i červenou papriku. Ta salát jak vzhledem, tak i chutí pozvedne.
Kapary, které jsem použila, jsou velké, tak jsem je musela nakrájet. Lze použít i malé, které se pak nemusí krájet. Dokonce bych řekla, že velké sice v některých jídlech dobře vypadají, ale malé zase lépe chutnají. Velké jsou plné jader.
Pstruha jsem jednoduše stáhla příborovým nožem z kůže a jen tak rukama natrhala.
Všechny nakrájené suroviny smícháme a můžeme se rozhodnout, jestli místo majonézy nepřidat jenom trochu oleje. V každém případě by to bez majonézy bylo zdravější.
Já se rozhodla pro majonézu. Za mě, salát s majonézou chutná lépe. Ale záleží na každém jednom, jak se ke svému tělu zachová.
Tento salát si musím dávat do mističky, jinak bych asi snědla najednou celou mísu.
Salát se hodí jak ke studenému obědu, tak ke svačince nebo večeři.
Přidejte odpověď