Tento salát je velmi chutný. Většinou ho dělám, když mi zbydou od oběda těstoviny. Připravuji ho z tuňákové konzervy. Jsou dost drahé, tak je nakupuji v akci a mám je stále doma. Salát tedy mohu kdykoliv udělat.
Snažím se kupovat kvalitní konzervy. Tentokrát jsem poprvé do salátu použila tuňákové filety ve skle. Na obale píší, že se jedná o tuňáka dlouhoploutvého loveného ručně na prut. Většinou kupuji tuňáka od Franze Josefa. Tyto bílé filety mě ovšem nadchly. Chuť i struktura daleko lepší. Na skleničce to sice nepíší, ale byly tam drobné bílé kuličky, o kterých si myslím, že jsou to jikry. Při vyndávání ze sklenice vidličkou jsem je ovšem rozlámala.
Nejdříve jsem si myslela, že bude stačit polovina konzervy, ale pak jsem to přehodnotila a dala tam celou. Záhy jsem toho litovala. Tuto lahůdku jsem si měla vychutnat samotnou a do salátu zamíchat konzervu od Franze Josefa. Už se stalo.
Suroviny:
- 125 g těstovin
- Velká tuňáková konzerva nebo 2 malé (viz. obrázek nahoře)
- 1 cibule
- 4-6 sterilovaných okurek
- 1 červená paprika
- Kapari
- Sůl, pepř
- Asi 3 lžíce majolky
Těstoviny uvaříme dle návodu a necháme vychladnout. Mezitím nakrájíme na kostičky okurky, cibuli a papriku. Těstoviny opepříme, popřípadě dosolíme a přimícháme do nich nakrájené suroviny. Pak přidáme kapari, tuňáka a majolku a vše důkladně promícháme.
Pak už můžeme servírovat. Tuňákový salát se hodí k večeři nebo jako lehce přenosný oběd do práce.
Přidejte odpověď