Těstovinový salát z tuňáka

Tuňákový salát

Tento salát je velmi chutný. Většinou ho dělám, když mi zbydou od oběda těstoviny. Připravuji ho z tuňákové konzervy. Jsou dost drahé, tak je nakupuji v akci a mám je stále doma. Salát tedy mohu kdykoliv udělat.

Tuňákové konzervy

Snažím se kupovat kvalitní konzervy. Tentokrát jsem poprvé do salátu použila tuňákové filety ve skle. Na obale píší, že se jedná o tuňáka dlouhoploutvého loveného ručně na prut. Většinou kupuji tuňáka od Franze Josefa. Tyto bílé filety mě ovšem nadchly. Chuť i struktura daleko lepší. Na skleničce to sice nepíší, ale byly tam drobné bílé kuličky, o kterých si myslím, že jsou to jikry. Při vyndávání ze sklenice vidličkou jsem je ovšem rozlámala.

Polovina tuňákové konzervy

Nejdříve jsem si myslela, že bude stačit polovina konzervy, ale pak jsem to přehodnotila a dala tam celou. Záhy jsem toho litovala. Tuto lahůdku jsem si měla vychutnat samotnou a do salátu zamíchat konzervu od Franze Josefa. Už se stalo.

Suroviny:

  1. 125 g těstovin
  2. Velká tuňáková konzerva nebo 2 malé (viz. obrázek nahoře)
  3. 1 cibule
  4. 4-6 sterilovaných okurek
  5. 1 červená paprika
  6. Kapari
  7. Sůl, pepř
  8. Asi 3 lžíce majolky

Těstoviny uvaříme dle návodu a necháme vychladnout. Mezitím nakrájíme na kostičky okurky, cibuli a papriku. Těstoviny opepříme, popřípadě dosolíme a přimícháme do nich nakrájené suroviny. Pak přidáme kapari, tuňáka a majolku a vše důkladně promícháme.

Pak už můžeme servírovat. Tuňákový salát se hodí k večeři nebo jako lehce přenosný oběd do práce.

Tuňákový salát

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*