Lilek se žampiony

Lilek se žampiony
Lilek se žampiony

Lilek se žampiony je výborná zdravá a rychlá příloha například k pečenému masu.

Tato směs se dá ale také použít jako náplň do vaječných muffin vytvořených pouze ze základního těsta nebo třeba přidat do domácí pizzy.

Pizza s lilkem se žampiony

Suroviny:

  1. 2 lilky
  2. 200 g žampionů
  3. olej
  4. sůl
  5. kurkuma/grilovací koření/koriandr
Lilky se žampiony

Lilky oloupeme, nakrájíme podélně na tlustší plátky (aby se z nich daly později udělat kostičky). Plátky osolíme a necháme vypotit. Je to proces, kdy lilek pustí hořkou šťávu, kterou pomocí kuchyňské utěrky odstraníme.

Pak lilky nakrájíme na větší kostičky a žampiony na plátky.

Nakrájené lilky se žampiony

Ve wok pánvi rozpálíme olej, přidáme nakrájené lilky se žampiony, sůl, kurkumu, trochu koriandru nebo grilovacího koření a dobře promícháme. Se solí opatrně. Některá grilovací koření již sůl obsahují.

Já jsem místo zmíněných koření použila směs koření „Tandoori masala“, která kromě mnoha druhů koření obsahuje také kurkumu. V této směsi je například pažitka, kmín, sůl, muškátový oříšek, bobkový list, hřebíček, pískavice řecké seno a mnoho dalších extraktů z bylin.

Směs koření Tandoori masala

Myslím si, že ne každý tuto směs zná a používá, tak je možno ji nahradit kurkumou a třeba trochou koriandru.

Lilky se žampiony a směsí koření

Jakmile lilek změkne, máme hotovo.

Hotová směs

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*