Začaly prázdniny, čas dovolených a horkých letních dní, ke kterým bezesporu patří grilování. Nejprve bylo třeba vyzkoušet plynovou bombu, zda v ní něco zbylo z loňska. Aby vůbec došlo na grilovačku, musel jsem odstěhovat pytle s betonem a omítkou, které v přístřešku zbyly po loňské stavbě opěrné zdi. Tím jsem se propracoval k plynovému grilu a vytáhl ho ven. Po zkoušce funkčnosti byl připraven.
První letošní grilování se uskutečnilo bez gorilovacího koření od Vitany, tedy nikde žádná gorila. Koření a marinády zabezpečila kořenářka Danča ze svých zdrojů. Předvařila brambory, předvařenou kukuřici jsme zakoupili v nákupním centru a omatlali medem, žampióny jsem oštětcoval (potřel štětcem) marinádou od Danči a vepřové maso bylo tentokrát doma pomalu pečené, na grilu jsem ho jen trochu prohřál.
Postup grilování si můžete prohlédnout na videu. Nejrychleji se ugrilovaly žampióny, jejich místo pak zaujaly plátky masa. Kukuřici a bramborám trvalo grilování o trochu déle. Všechny suroviny jsem griloval oboustranně. No a zde je výsledek na stylovém dřevěném talíři:
Vše bylo velmi chutné a nedalo se tomu nic vytknout. Prostě ňam!!!
Přidejte odpověď