Mou oblíbenou snídaní je Ham and Eggs, česky nazývaný hemenex. Občas si jej něčím vylepším a jednoho pošmourného rána jsem v lednici objevil žampión, který jsem měl původně do polévky, na tu ale nějak nedošlo a tak žampión přišel do hemenexu.
Postup je celkem jednoduchý. Nejprve jsem nakrájel jeden větší žampion na tenčí plátky a ty mírně osmažil na oleji.
Po osmažení jsem žampión z pánvičky vyndal, na dno pánvičky přišel plátek šunky a tři vajíčka. Mezi žloutky jsem do bílků naaranžoval plátky žampiónu a chvíli smažil.
Před koncem smažení jsem hemenex ještě trochu posolil. Můžete i opepřit nebo dochutit jiným kořením dle vlastní chuti a libovůle, já občas přidám trochu chilli. Po osmažení bylo třeba obsah pánvičky přesunout na talíř a zkonzumovat.
Na hemenexu se žampiónem jsem si pochutnal. I prostý hemenex se dá různě obměňovat. Jen se po něm zaprášilo.
Recept doporučuje devět Krušnohorců z deseti, jeden nemá rád houby. Dobrou chuť.
Přidejte odpověď