Danču jsem odvezl do Prahy na různá nemocniční vyšetření a zůstal doma sám jako „slaměný vdovec“. Tak jsem se rozhodl vyrobit si netradiční polévku. Měl jsem v lednici 4 středně velké krémové žampióny, našel jsem taky trochu slaniny (říkám jí špek) a objevil jsem ještě houbový bujón. To by pro základ mohlo stačit. Nakonec jsem ještě použil dvě vajíčka.
Postup byl následující. Nejprve jsem prsknul na pánev trochu nakrájeného špeku a počkal až pustí tuk.
Pak jsem přidal pokrájené žampióny a trochu je osmažil.
Povařil jsem asi tak litr vody, nasypal do něj žampiony se špekem, přidal vývar a chvíli povařil. Pak jsem do polévky ještě postupně přes vidličku pomalu nalil dvě rozkvedlaná vajíčka a dovařil.
Pak už jsem ji jen nalil do talíře a následně zkonzumoval.
Polévka mi chutnala, její příprava byla rychlá a ještě mi pár porcí zbylo. Dala by se jíst i s chlebem jako malá svačinka.
Přidejte odpověď