Játra s houbami

játra
játra

Jednou takhle o prázdninách jsem byl postaven před problém. Uvařit si oběd sám nebo na něj někam vyrazit. Zvolil jsem variantu uvařit si ho sám. V nejmenovaném supermarketu jsem narazil na zlevněná vepřová játra a houby shitake, obojí jsem zakoupil a použil na oběd.

Danča játra nekonzumuje, proto jsem pak uvařené jídlo musel zkonzumovat sám. Zakoupil jsem cca 35 deka jater a 8 deka hub shitake. Ostatní suroviny se nacházely ve špajzu a v lednici.

Postup přípravy ukazuje následující video:

Nakrájel jsem játra na proužky, slaninu (vřele doporučuju z mangalice) a dvě cibule na kostičky a také houby. Na pánev jsem vrazil slaninu a po chvíli přidal cibuli, nechal jsem ji zesklovatět. Pak jsem přidal játra, aby se zatáhla. Je třeba játra otočit, aby se zatáhla ze všech stran. Játra jsem také opepřil a mírně osolil. Po nějaké době jsem játra podlil a dusil a dusil. Po pár minutách došlo na houby. Kromě houbiček shitake jsem přidal ještě pár žampiónů z konzervy. Nakonec jsem omáčku zahustil jíškou a po dovaření přidal ještě trochu sójové omáčky. Můžete také ještě mírně dosolit nebo přidat trochu pálivého chilli.

Pomalé dušení jater trvalo asi 20 až 30 minut, během této doby můžete v pohodě připravit přílohu.

Vepřová játra s houbami, cibulí a slaninou jsem podával s vařenou rýží a uvedené množství by vystačilo asi na tři porce. Já jsem si udělal dva vydatnější obědy 🙂

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*