Ježek je užitečné a navíc zákonem chráněné zvíře, takže ho nebudeme lovit ani jíst, připravíme si ježka náhradního…
Náš ježek bude smažený na pánvi a dělali mi ho naši, když jsem byl ještě dítětem. Je to snadná, rychlá a relativně levná večeře.
Dá se říct, že je to náhradní varianta vuřtu opečeného na táboráku. Vezmete tedy potřebný počet vuřtů podle chuti a počtu strávníků. Do vuřtů ostrým nožem provedete řadu zářezů podle vlastní fantazie, třeba tak, jako by se měly opékat na ohýnku. Varianta s pánví se dá ale připravit doma a oheň k ní nepotřebujete. Vuřty pak zvolna smažíte na pánvi na trošce oleje. Pozor, může to hodně „prskat“. Doba přípravy závisí na intenzitě smažení a chuti strávníků. Někomu může chutnat méně a jinému více opečený. Výsledek pak může vypadat třeba takhle:
Tak k ježkovi jedině hrášek z konzervy zceděný, s máslem v hrnku ohřátý!!! 😘😉
Já rád hrášek jen tak, neohřátý. K ježkovi jsem ho ale ještě nezkoušel 🙁