Ježek na pánvi

Ježek
Ježek

Ježek je užitečné a navíc zákonem chráněné zvíře, takže ho nebudeme lovit ani jíst, připravíme si ježka náhradního…

Ježeček

Náš ježek bude smažený na pánvi a dělali mi ho naši, když jsem byl ještě dítětem. Je to snadná, rychlá a relativně levná večeře.

Dá se říct, že je to náhradní varianta vuřtu opečeného na táboráku. Vezmete tedy potřebný počet vuřtů podle chuti a počtu strávníků. Do vuřtů ostrým nožem provedete řadu zářezů podle vlastní fantazie, třeba tak, jako by se měly opékat na ohýnku. Varianta s pánví se dá ale připravit doma a oheň k ní nepotřebujete. Vuřty pak zvolna smažíte na pánvi na trošce oleje. Pozor, může to hodně „prskat“. Doba přípravy závisí na intenzitě smažení a chuti strávníků. Někomu může chutnat méně a jinému více opečený. Výsledek pak může vypadat třeba takhle:

„ježek“ na talíři, s chlebem, rajčaty a kremžskou hořčicí

2 komentáře

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*