Kančí guláš na pivě

Už jsem několikrát napsal, že gulášek mám rád a že se dá dělat z mnoha mas mnoha různými způsoby, prostě guláš stokrát jinak. Jednoho krásného dne jsem zakoupil opět divočinu, tentokrát to bylo kančí maso na guláš. Původně jsem sice chtěl zajíce, toho ale neměli a tak došlo zase na guláš.

Divoká prasata jsou sice přemnožena a mají se střílet ve velkém a jeden by si řekl, že bude masa přebytek a bude levnější než jiná divočina. Ale cena tohoto masa je stále vysoká, ne-li vyšší než když ještě nebyla divoká prasata oficiálně přemnožena…

Kančí maso už bylo nakrájeno na kostky, jen jsem překrájel ty větší. Pak jsem maso na pánvi na oleji osmažil, aby se zatáhlo.

Kančí maso na guláš se smaží, aly se zatáhlo.

V papiňáku jsem mezitím poškvařil trochu iberijského špeku a pak na něj přidal nakrájenou cibuli.

Špek se začíná škvařit.
Cibule na špeku, poté co zesklovatěla.

Po chvíli, kdy už cibule trochu zesklovatěla, jsem do papiňáku přidal mletou papriku, sladkou i pálivou. A na cibuli pak přišlo osmažené maso z divočáka.

Kančí maso na cibuli a špeku.

Pak jsem vše zalil asi čtvrt litrem piva a půllitrem vody, trochu osolil a opepřil a ještě přidal kostku masoxu. Papiňák jsem pak zavřel a vše nechal tlakově vařit asi půl hodiny. Pak jsem papiňák „odsyčel“, otevřel, do omáčky přidal dva rozmačkané stroužky česneku, trochu majoránky a nakonec vše zahustil hotovou jíškou. Hotový guláš jsem podával s těstovinami.

Hotový kančí guláš s těstovinami, sypaný pažitkou.

Gulášek byl chutný, maso se jen rozplývalo a oba jsme si pochutnali, ŇAM!

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*