Jednoho podzimního dne jsem dostal chuť na dršťkovou polévku s hlívou ústřičnou. Dršťky jako takové mi nechutnají a vyhýbán se jim jako čert kříži, naopak houby já rád. Dršťkovou polévku s hlívou už mi párkrát dělala Danča, ale už delší dobu ne. Tak jsem se rozhodl, že si ji uvařím sám. Více o hlívě ústřičné.
Abych si postup co nejvíce ulehčil, použil jsem pytlíkovou gulášovou polévku.
Podle návodu na pytlíku jsem předvařil 0,75 litru vody a nasypal do ní obsah pytlíku. Přidal jsem ještě nakrájenou hlívu ústřičnou, odhadem jí byla necelá polovina balíčku, tedy kolem 125 gramů. Vše jsem zvolna vařil o něco déle než předepsaných 10 minut.
No a pak už zbývalo jen polévku přemístit na talíř a sníst. Část vody se vyvařila a tak jsem měl dvě větší porce krušnohorské rychlé falešné dršťkové polévky s hlívou ústřičnou.
Takže rychlá polévka se zdravou houbou a ani nebyla tak pikantní, jak hlásal nápis na pytlíku…
Přidejte odpověď