Občas nemám moc času, ale přepadne mne chuť na polévku. No a zde je návod na rychlou polévku, která není instantní, ani z pytlíku.
Vezmu svůj oblíbený vývar, který mi zbyde po uvaření drůbežích srdcí (srdce jen tak), dám do hrnečku vhodné velikosti a uvedu k varu. Pokud je ve vývaru ještě pár srdíček, tím lépe, jen je trochu pokrájím. Jakmile se vývar začne vařit, hodím do vývaru nudle, nejlépe domácí nebo kupované vlasové a na dochucení přidám kostku bujónu nebo masoxu. Ten může být klidně hovězí nebo třeba drůbeží nebo zeleninový. Vařím asi tak pět minut.
Polévku pak naleju do talíře a do vařící horké polévky ještě opatrně rozklepnu vejce, aby zůstal žloutek vcelku a bílek rozmíchám, aby trochu ztuhnul. A mám hotovo, dobrou chuť!
Přidejte odpověď