Já rád játra. Mohou být smažená a dají se také obalovat jako řízek. Asi nejjednodušší úpravou je játra osmažit. A zde nastává dilema:
Játra na cibulce nebo na slanině?
A protože já mám rád cibuli i slaninu, strategicky je smažím na cibulce i slanině dohromady!
Následující snímky ukazují vepřová játra, ale mohou být také drůbeží, kdysi dávno jsem sehnal také králičí.
Takže je třeba nakrájet játra (třeba na proužky) a slaninu i cibuli na kostičky. A potom smažíme a smažíme, dokud nemáme usmaženo. Nakonec je osolím a opepřím, dle chuti je možno použít i další druhy koření.
Smažená a vzhledem k tomu, že játra obsahují hodně vody, tak i částečně dušená játra se dají konzumovat s rýží nebo bramborem, v případě nouze i s pečivem…
Přidejte odpověď