Jednoho aprílového dne Danča onemocněla a já byl postaven před otázku, co si udělat na následující víkend k obědu. V lednici byla kuřecí játra, ze kterých měly být údajně knedlíčky do polévky, na které už ale nedošlo, a tak jsem si je usmažil.
Začal jsem ale přílohou, zvolil jsem rýži. Nejsnáze se vaří pytlíková. Vzal jsem dva pytlíky (ale stačil by i jeden) a oloupal červenou cibuli, do které jsem zapíchal několik hřebíčků. Tedy koření, ne těch ze železářství. Dal vařit hafo vody, tu jsem osolil a do vroucí vody vložil sáčky s rýží a zmíněnou cibuli. Rýže se měla vařit asi 17 minut.
Během vaření rýže jsem se dal do přípravy jater. Nakrájel jsem něco slaniny a jednu menší cibuli, vrazil to na pánev, slanina pustila tuk, cibule zesklovatěla a hrrr na to s játry. Ta jsem ale předem propláchl vodou a osušil. Postupně jsem na pánvičce osmažil všechna játra, v balení jich bylo něco přes 40 dekagramů, tak akorát na dva obědy pro jednoho Krušnohorce. Místo kuřecích jater je možno použít i vepřová.
Poté, co se játra osmažila a rýže uvařila, jsem si jídlo naservíroval. Játra jsem osolil, ani jsem je nepepřil. Na rýži jsem přidal půlku vařené cibule (už bez hřebíčku) a rýži zakápl sójovou omáčkou. Prostě takový poměrně rychlý a jednoduchý oběd.
Pokud máte rádi játra, můžete si je také udělat. Pokud ne, nahlédněte do jiných receptů na tomto blogu.
Přidejte odpověď