Brokolicové karbanátky

brokolicové karbanátky
Brokolicové karbanátky

Narazila jsem na brokolici ve slevě. Hned mě napadly brokolicové karbanátky. Dlouho jsem je nedělala a teď, když se díky home office stravuji doma, se to i hodí.

Suroviny:

  • 500 g brokolice
  • 300-350 g brambor
  • 30 g slaniny
  • 1 menší cibule
  • sůl, pepř
  • 3 – 4 stroužky česneku
  • majoránka
  • 60 g tvrdého sýra
  • 3 vejce
  • hladká mouka na obalování
  • strouhanka na obalování
  • olej na smažení

Nejprve omyjeme brokolici. Rozdělíme ji na růžičky, odkrojíme košťál, který oloupeme, neboť ho také použijeme.

Růžičky brokolice s brambory

Brambory oloupeme a dáme je vařit v osolené vodě.

Brokolici vaříme na páře. Nenatáhne tolik vody a karbanátky jsou tak pevnější. Vaříme asi 15 minut.

Mezitím, co se nám brambory a brokolice vaří, rozkrájíme slaninu na malé kostičky a vyškvaříme. Oloupeme cibuli, nakrájíme na malé kousky a osmažíme ji na rozškvařené slanině.

Uvařené brambory rozšťoucháme na kaši, přidáme osmaženou slaninu s cibulí, prolisovaný česnek, majoránku, dochutíme solí a pepřem, dobře promícháme a necháme vše vystydnout.

Ovařenou brokolici rozkrájíme nadrobno, košťály nastrouháme nahrubo a také necháme prochladnout.

Brokolice s bramborovou směsí

Do vychladlé bramborové směsi nastrouháme sýr, přidáme 1 vajíčko, brokolici a vše promícháme.

Teď už můžeme tvarovat karbanátky. Když se začnou lepit na ruce, hned si je umyjte. Zase to půjde dobře. Pěkně je upěchujte, aby se nerozpadaly.

Pak je obalíme v trojobalu. Hladká mouka, 2 rozšlehaná vejce a strouhanka. Hotové karbanátky opékáme na oleji z obou stran dozlatova.

Smažení karbanátků

Zkoušela jsem karbanátky obalit jenom v mouce, myslela jsem, že by mohly být dietnější, ale naopak. Moc sály olej. Trojobal pomohl.

Osm brokolicových karbanátků

Hotové karbanátky podáváme s bramborovou kaší, brambory a nebo dietně jako já se zeleninou. Čeká mě slezina z gymnázia, tak se musím trochu snažit. Když jsem si spočítala, po kolika letech, tak jsem skoro zpanikařila.

Brokolicové karbanátky se zeleninou

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*