Vždycky jsem dělala tuto pomazánku ze sterilovaných paprik. Byla jsem u sestry a nabídla mi ji ke snídani. Byla moc dobrá, tak jsem ji začala zkoumat. Měla ji z čerstvé červené papriky. Pochválila jsem ji a švagr hned dodal. To dělá ten kvalitní tvaroh.
Je pravda, že jsem ji v poslední době dělala z obyčejného kauflanďáckého tvarohu. Do buchet je to asi jedno, ale pomazánka by si zasloužila nějaký lepší. Zakoupila jsem jaroměřický a rozdíl jsem hned poznala. Tvarohové pomazánky mám ráda, tak si do budoucna na tvarohu připlatím.
Také jsem vyměnila sterilované papriky za čerstvou a myslím, že lepší. Sterilované papriky jsou nasáklé lákem a mohou pomazánku naředit.
Základní suroviny:
- 250 g tvarohu
- 1/2 červené papriky
- cibule/pórek/mladá cibulka
- sůl
- 3 lžíce smetanového jogurtu
Postup je jednoduchý, výsledek suprový.
Do misky jsem dala tvaroh, přidala jogurt, osolila a vše promíchala.
Papriku jsem nakrájela na menší kousky a ještě ji 10 vteřin sekala v termomixu na stupeň 6. Paprika nesmí být na kaši. Přimíchala jsem ji k tvarohu.
Do pomazánky lze použít najemno nakrájenou cibuli nebo spodní část pórku. Já použila pórek a navíc zelenou nať z jarní cibulky. Udělala pomazánku veselejší.
Všechny suroviny důkladně promícháme a máme hotovo.
Můžeme mazat na jakékoliv slané pečivo.
Přidejte odpověď