Budapešťská pomazánka z čerstvé papriky

Budapešťaská pomazánka
Budapešťská pomazánka

Vždycky jsem dělala tuto pomazánku ze sterilovaných paprik. Byla jsem u sestry a nabídla mi ji ke snídani. Byla moc dobrá, tak jsem ji začala zkoumat. Měla ji z čerstvé červené papriky. Pochválila jsem ji a švagr hned dodal. To dělá ten kvalitní tvaroh.

Je pravda, že jsem ji v poslední době dělala z obyčejného kauflanďáckého tvarohu. Do buchet je to asi jedno, ale pomazánka by si zasloužila nějaký lepší. Zakoupila jsem jaroměřický a rozdíl jsem hned poznala. Tvarohové pomazánky mám ráda, tak si do budoucna na tvarohu připlatím.

Také jsem vyměnila sterilované papriky za čerstvou a myslím, že lepší. Sterilované papriky jsou nasáklé lákem a mohou pomazánku naředit.

Základní suroviny:

  1. 250 g tvarohu
  2. 1/2 červené papriky
  3. cibule/pórek/mladá cibulka
  4. sůl
  5. 3 lžíce smetanového jogurtu
Základní suroviny

Postup je jednoduchý, výsledek suprový.

Do misky jsem dala tvaroh, přidala jogurt, osolila a vše promíchala.

Papriku jsem nakrájela na menší kousky a ještě ji 10 vteřin sekala v termomixu na stupeň 6. Paprika nesmí být na kaši. Přimíchala jsem ji k tvarohu.

Do pomazánky lze použít najemno nakrájenou cibuli nebo spodní část pórku. Já použila pórek a navíc zelenou nať z jarní cibulky. Udělala pomazánku veselejší.

Všechny suroviny důkladně promícháme a máme hotovo.

Můžeme mazat na jakékoliv slané pečivo.

Výborná snídaně
Lehká večeře

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*