Candát je tak výborná ryba, že k její přípravě postačí kmín a sůl. Není zapotřebí lahodnou chuť tohoto masa přebít kořením. Nejlepší je na másle. Přepuštěné je samozřejmě lepší, ale příprava je tak rychlá, že se i normální máslo nestihne přepálit.
Základní suroviny:
- 200 g filetů candáta s kůží
- sůl
- kmín
- máslo na smažení
Filety osolíme, okmínujeme a vložíme kůží naspod na pánev s rozpuštěným máslem.
Asi po třech minutách filety obrátíme a osmažíme po druhé straně.
Po druhé straně ho smažíme asi také 2 až 3 minuty. Není třeba ho vysušit.
Příprava je rychlá a snadná.
Hodí se například i k bramborové kaši, dýňovému nebo celerovému pyré,…
Dravá ryba je dravá ryba a candáta já rád. Lepší je už snad jen úhoř, nejlépe uzený 🙂