Candát na kmíně

Candát na kmíně
Candát na kmíně

Candát je tak výborná ryba, že k její přípravě postačí kmín a sůl. Není zapotřebí lahodnou chuť tohoto masa přebít kořením. Nejlepší je na másle. Přepuštěné je samozřejmě lepší, ale příprava je tak rychlá, že se i normální máslo nestihne přepálit.

Základní suroviny:

Základní suroviny
  • 200 g filetů candáta s kůží
  • sůl
  • kmín
  • máslo na smažení

Filety osolíme, okmínujeme a vložíme kůží naspod na pánev s rozpuštěným máslem.

Smažení filetů po první straně

Asi po třech minutách filety obrátíme a osmažíme po druhé straně.

Smažení candáta po druhé straně

Po druhé straně ho smažíme asi také 2 až 3 minuty. Není třeba ho vysušit.

Příprava je rychlá a snadná.

Candát na kmíně s brambory

Hodí se například i k bramborové kaši, dýňovému nebo celerovému pyré,…

1 komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*