S tímto koláčem určitě nikoho neurazíte. Vysoká vrstva tvarohu s mascarpone a jahody mluví samy o sobě. Určitě nemůžou pokazit žádný zákusek.
Suroviny na těsto:
- 3 vejce
- 3 lžíce krupicového cukru
- špetka soli
- 3 lžíce vařící vody
- 2 lžíce oleje
- 4 lžíce polohrubé mouky
- 1/3 prášku do pečiva
- 1 lžička kakaa
- pečící papír/tuk na vymazání formy
Suroviny na tvarohovou náplň:
- 3 vejce
- 500 g polotučného tvarohu
- 250 g mascarpone
- 130 g moučkového cukru
- 1 lžíce hladké mouky
- můžeme přidat rozinky nebo brusinky
Na upečený cheesecake klademe kompotované jahody, které přelejeme červenou želatinou od Dr. Oetkera.
Nejprve si připravíme náplň. Ta se dává na korpus po 12 minutách pečení, tak abychom stíhali.
V robotu vyšleháme tvaroh, mascarpone, cukr a nakonec přidáme mouku a vejce. Náplň musí být hladká, bez hrudek. Oblíbila jsem si do tvarohu přidávat brusinky. Zvýrazní chuť tvarohu.
Pak si vymažeme formu ztuženým tukem a nebo ji vyložíme pečícím papírem a pustíme se do přípravy těsta.
Rozklepneme vejce, oddělíme žloutky od bílků a z bílků, moučkového cukru a špetky soli vyšleháme pevný sníh.
Do mouky zamícháme prášek do pečiva.
Do sněhu, při pomalých obrátkách robota, opatrně vmícháme ostatní suroviny, jako je vařící voda, olej, polohrubá mouka s práškem do pečiva, kakao a žloutky.
Těsto nalejeme do dortové formy o průměru 24 cm a pečeme 12 minut na 175 °C. Pak na korpus nalejeme tvarohovou náplň a pečeme ještě dalších 40 minut na 165 °C.
Po vypnutí trouby necháme cheesecake ještě asi 1 hodinu v troubě s otevřenými dvířky.
Upečený cheesecake necháme pořádně prochladnout. Vrstva tvarohu je vysoká, chvíli to trvá. Já jsem cheesecake dala po vychladnutí do ledničky a zdobila jsem ho až druhý den.
Pak si uvaříme želatinu podle návodu na sáčku. Chvilku po uvaření ji nalijeme na dort. Na vychlazeném tvarohu dobře tuhne.
Po ztuhnutí želatiny se můžeme pustit do konzumace této dobroty.
Přidejte odpověď