Cuketový koláč naslano

Slaný cuketový koláč
Slaný cuketový koláč

Blíží se konec cuketové sezóny a já jsem ještě neupekla oblíbený slaný cuketový koláč. V oblibě ho mám proto, že do základního těsta lze vmíchat nejrůznější ingredience. Na co mám zrovna chuť. Do tohoto jsem vmíchala Camembert a sušená rajčata.

Základní suroviny:

Základní suroviny
  • 600 g oloupané cukety
  • 200 g uzeniny
  • 200 g strouhaného sýru např. Ementál
  • 1 ks sýru Camembert
  • 3 lžíce sušených rajčat v oleji
  • 3 ks vajec
  • 1 dl rostlinného oleje
  • 1 balíček prášku do pečiva
  • 200 g polohrubé mouky
  • 2 stroužky česneku
  • sůl, pepř, chilli
  • hrst rozemletého rozmarýnu

Nejprve si oloupeme cuketu. Pokud má cuketa uvnitř již jádra, odstraníme je. Použijeme jenom pevnou část. Nahrubo ji nastrouháme, trochu ji osolíme a necháme na cedníku odkapat. Než jsem si připravila zbylé suroviny, odkapalo mi 180 ml šťávy.

Nakrájíme si suroviny jako je Camembert, sušená rajčata a moravské uzené na kostičky.

Nakrájené suroviny

Pak vyšleháme vejce.

Vyšlehaná vejce

Do vyšlehaných vajec přidáme nakrájená rajčata, Camembert, moravské uzené, polovinu nastrouhaného Ementálu a okořeníme prolisovaným česnekem a rozemletým rozmarýnem. Vše dobře promícháme. Kdo má rád kořeněné jídlo, muže přidat pepř nebo pokrájenou chilli papričku.

Do mouky zamícháme kypřící prášek do pečiva a přidáme ji ke směsi. Nakonec vmícháme cuketu. Tím máme těsto připravené k vylití na plech. Vzhledem k tomu, že jsme již osolili cuketu a sýry a uzené jsou také slané, nedosolovala jsem. Ale záleží na každém jednom.

Těsto vylijeme na plech vyložený pečícím papírem a posypeme druhou polovinou nastrouhaného sýru.

Těsto na plechu o rozměrech 33 x 33 cm

Kdo má rád koláč vyšší, použijte menší plech. Já zrovna menší neměla k dispozici.

Pečeme v horkovzdušné troubě 30 minut na 180 °C.

Upečený koláč
Cuketové řezy

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*