Fazolková polévka

Fazolková polévka
Fazolková polévka

U nás prostě polévky frčí. Žádný oběd se bez nich neobejde. Máme je rádi třeba i k večeři. Snažím se je obměňovat, ale vzhledem k tomu, že vařím často, jsem občas zoufalá. Jak jsem se zaradovala, když jsem si vzpomněla, že jsem dlouho nevařila oblíbenou fazolkovou polévku.

Suroviny:

  • 400 g brambor
  • 450 g mražených fazolek
  • 40 g másla
  • 1 cibule
  • 2 lžíce octa/citrónové šťávy
  • 100 ml smetany přes 30 %
  • 1 lžíce Podravky
  • 1 hovězí bujón
  • 1 vejce
  • 1500 l vody
  • sůl
Základní suroviny

Polévku vaříme ve dvou hrncích. V jednom fazolky a v jednom brambory. Brambory budeme mixovat, tak abychom nerozmixovali i fazolky.

Vaření fazolek a brambor

Nejprve oloupeme cibuli a brambory. Cibuli nakrájíme na kostičky a necháme změknout na rozpáleném másle. Nenechávejte ji zhnědnout, aby neobarvila polévku.

Sklovatá cibulka

Oloupané brambory nakrájíme na kostičky, přidáme ke sklovaté cibulce, zalijeme polovinou vody, přidáme bujón a vaříme doměkka.

Do druhého hrnce nasypeme zmražené fazolky, zalijeme zbylou vodou, přidáme Podravku a vaříme také doměkka.

Uvařené brambory rozmixujeme ponorným mixérem. Slouží k zahuštění polévky místo jíšky.

Po uvaření fazolek k nim přidáme rozmixované brambory a znovu přivedeme k varu. Pak přidáme smetanu, rozkvedlané vajíčko a vše provaříme. Nakonec dochutíme octem nebo citronem.

Hotová polévka

Můžeme ozdobit čerstvou nebo sušenou petrželkou a servírovat.

Fazolková polévka

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*