Játrové knedlíčky

Játrové knedlíčky
Játrové knedlíčky

Někdy se mi stane, že mám vývar na polévku a žádné maso. To pak přijdou na řadu játrové knedlíčky, kterými ho nahrazuji.

Játra jsem dříve mlela na masovém strojku, ale kvůli troše jater ho sestavovat a pak pracně mýt, se mi nechce. Začala jsem je mixovat v mixéru na smoothie, který mám na lince a který se snadno umývá.

Mixér na smoothie

Konzistence jater je z něho dobrá.

Rozmixovaná játra

Suroviny:

  1. 250 g drůbežích jater
  2. 4 vrchovaté lžíce strouhanky
  3. 1 vejce
  4. Sůl, pepř
  5. 1 stroužek česneku
  6. Majoránka

Nejprve rozmixujeme játra. Můžou se také utřít nožem a nebo umlít na mlýnku. Pak přidáme sůl, pepř, prolisovaný česnek, majoránku a vše důkladně promícháme. Nakonec vmícháme vajíčko a zahustíme strouhankou.

Směs na játrové knedlíčky před vložením do lednice

Směs dáme na 1/2 – 1 hodinu odležet do lednice. Strouhanka se ve směsi rozmočí a zahustí ji.

Směs vyndaná po hodině z lednice

Lžičkou odebíráme směs a mokrýma rukama tvoříme kulaté knedlíčky. Ty vhazujeme buď do vroucí polévky nebo do vody. Játra trochu polévku zakalí, tak ten, kdo chce mít dokonale čirý vývar, vaří zvlášť ve vodě.

Hotové játrové knedlíčky

Knedlíčky vaříme pár minut. Pak můžeme servírovat.

Hovězí polévka s knedlíčky

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*