Recept je velmi jednoduchý a rychlý. Když nemám na přípravu jídla moc času, volím většinou právě drůbeží maso.
Základní suroviny:
- 700 g krůtích prsou
- 1 cibule
- olej na osmažení cibule
- 3 lžičky kari koření
- 1 kuřecí bujón
- 100 ml smetany
- 2 lžíce hladké mouky na zahuštění omáčky
- sůl
- případně červenou papriku na ozdobu
Maso si nakrájíme na větší nudličky. Pokud možno rovnoměrné.
Oloupeme cibuli, nakrájíme nadrobno a osmažíme ji dorůžova na oleji. Omáčka je světlá, tak je dobré, aby nebyla moc tmavá a omáčku neobarvila.
Na osmažené cibulce rozpustíme kari a přidáme nudličky masa. Ty orestujeme ze všech stran.
Pak maso přiklopíme poklicí a necháme ho pustit šťávu. Občas ho zamícháme. Musíme ho kontrolovat, aby se šťáva nevydusila a maso jsme nespálili. Proces trvá asi tak 7 minut.
Pak nudličky podlijeme asi 3/4 l vařící vody, přidáme kostku bujónu a dusíme do změknutí masa. Já jsem maso dusila asi 20 minut.
Hladkou mouku jsem rozkvedlala ve studené vodě a omáčku tím zahustila. Mouku jsem v omáčce chvíli povařila, pak přilila smetanu a ještě chvíli vařila.
Nakonec omáčku můžeme dochutit solí. Já už jsem jí díky bujónu nesolila.
Podáváme s rýží, brambory a nebo knedlíkem. Myslím si, že nejlépe se hodí rýže. Vzhledem k tomu, že jsme rýži měli předešlý den, uvařila jsem kynuté knedlíky. Můžeme zdobit červenou paprikou, aby byl oběd veselejší.
Přidejte odpověď