Krůtí prsa na kari

Krůtí maso na kari
Krůtí maso na kari

Recept je velmi jednoduchý a rychlý. Když nemám na přípravu jídla moc času, volím většinou právě drůbeží maso.

Základní suroviny:

  • 700 g krůtích prsou
  • 1 cibule
  • olej na osmažení cibule
  • 3 lžičky kari koření
  • 1 kuřecí bujón
  • 100 ml smetany
  • 2 lžíce hladké mouky na zahuštění omáčky
  • sůl
  • případně červenou papriku na ozdobu
Základní suroviny

Maso si nakrájíme na větší nudličky. Pokud možno rovnoměrné.

Nakrájené maso

Oloupeme cibuli, nakrájíme nadrobno a osmažíme ji dorůžova na oleji. Omáčka je světlá, tak je dobré, aby nebyla moc tmavá a omáčku neobarvila.

Osmažená cibulka

Na osmažené cibulce rozpustíme kari a přidáme nudličky masa. Ty orestujeme ze všech stran.

Orestované nudličky

Pak maso přiklopíme poklicí a necháme ho pustit šťávu. Občas ho zamícháme. Musíme ho kontrolovat, aby se šťáva nevydusila a maso jsme nespálili. Proces trvá asi tak 7 minut.

Maso podušené ve vlastní šťávě

Pak nudličky podlijeme asi 3/4 l vařící vody, přidáme kostku bujónu a dusíme do změknutí masa. Já jsem maso dusila asi 20 minut.

Podušené maso

Hladkou mouku jsem rozkvedlala ve studené vodě a omáčku tím zahustila. Mouku jsem v omáčce chvíli povařila, pak přilila smetanu a ještě chvíli vařila.

Nakonec omáčku můžeme dochutit solí. Já už jsem jí díky bujónu nesolila.

Podáváme s rýží, brambory a nebo knedlíkem. Myslím si, že nejlépe se hodí rýže. Vzhledem k tomu, že jsme rýži měli předešlý den, uvařila jsem kynuté knedlíky. Můžeme zdobit červenou paprikou, aby byl oběd veselejší.

Krůtí na kari s kynutým knedlíkem

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*