Kuřecí steak na pánvi

Kuřecí steaky
Kuřecí staky

Asi si řeknete, že steaky patří na gril a ne na pánev. S tím souhlasím. Zábava a grilování na zahradní párty zkrátka patří k létu.

Jenže, co když se vám stane to samé jako mně? Rozhodla jsem se, že na chatě zbourám starou opěrnou kamennou zídku a nechám postavit novou. Bourání bylo náročné, ale probíhalo hladce. Kameny byly odvezeny, jenom trochu jsem si jich nechala, kdyby bylo zapotřebí zasypat prostor mezi svahem a zdí.

V červenci měl nastoupit zedník na stavbu zdi. Zaplatila jsem zálohu na materiál, nějaký se tam i objevil, ale zeď dost dlouho nerostla. Pak se objevila první řada a k mému úžasu pěkně daleko od svahu. Tak to je super. Kameny ze staré zdi jsem draze nechala odvézt a teď půjdu draze koupit nové, abych vyplnila prázdný prostor mezi zdí a svahem. Zbyteček kamenů ze staré zdi jsem složila na trávu, protože jsem se domnívala, že je to na chvíli. Z té chvíle jsou 3 měsíce. Tak tam tráva neporoste sto let!

No a jednoho dne se před grilem, který stojí v zahradním domku, objevila halda 30-ti kg pytlů betonu. Bláhově jsem si myslela, že to není na dlouho, že se stavba konečně pohne a my se zase dostaneme ke grilu. Je říjen a zeď nestojí. Museli jsme se do stavby pustit sami. Letos to už na grilovačku nevypadá.

Pak nezbývá nic jiného, než vytáhnout pánev a ugrilovat steaky na ní. Naštěstí mám vlnkatou pánev, která se jenom potře olejem a maso z ní chutná skoro jako z grilu.

Suroviny:

  • vykostěné kuřecí stehenní řízky
  • olej na potření pánve

Marináda:

  • 25 – 30 ml oleje
  • bylinky (šalvěj, rozmarýn, chilli paprička)
  • sůl
Kuřecí maso, základní suroviny na marinádu

Nejprve si připravíme marinádu. Bylinky pomeleme najemno, nasypeme je do oleje a přisolíme.

Maso potřeme z obou stran takto vyrobenou marinádou. Je dobré nechat naložené maso odležet přes noc v lednici.

Naložená kuřecí stehna

Maso vyndáme tak hodinu před grilováním z lednice, aby mělo pokojovou teplotu.

Pánev vymastíme, rozpálíme a rozložíme na ni kuřecí maso.

Grilování kuřecího masa z první strany

Asi po sedmi minutách otočíme a grilujeme z druhé strany.

Grilování kuřecího masa z druhé strany

Teď už je maso prohřáté, stačí grilovat pět minut.

Steak musí být šťavnatý, nesmí být na pánvi dlouho, aby se nevysušil.

Podáváme s bramborem, bramborovou kaší nebo jenom s chlebem.

Kuřecí steak s bramborovo-celerovou kaší
Kuřecí steak s opečeným bramborem

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*