
Losos patří mezi má oblíbená jídla. Většinou kupuji filety a oběd z nich je potom rychlovka. Osolím je, posypu bylinkami, hodím na pánev a za pár minut je hotovo.
Tentokrát jsem koupila celou rybu. Na pánev se nevešla, tak jsem se rozhodla pro pečení.

Nejdříve jsem si říkala, že odstraním ocas, ploutve a upeču ji celou. Pak mě napadlo, že když ji rozpůlím, že se mi ji podaří lépe ochutit a bude dříve hotová. Nakonec, jak jsem se dala do toho řezání, tak jsem ji i vyfiletovala. Šlo to velmi dobře.

Odpad jsem nevyhodila, uvařila jsem z něj rybí polévku.

Suroviny:
- 800 g lososa
- 2 cibule
- 5-6 plátků másla
- sůl
- saturejka, mletý rozmarýn, tymián (oblíbené bylinky)
- citrón

Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka. Kolečka naskládáme na máslo.

Vyfiletovaného lososa ochutíme solí a bylinkami. Plátky lososa byly o trochu delší než pekáček, tak jsem je na konci zahnula dolů.

Pečeme v předehřáté troubě na 180 °C asi 20 minut.

Podáváme s bramborami, bramborovou kaší, nejrůznějšími pyré,… Přidáváme pečenou cibuli, která chutná výborně a zvedne chuť brambor.

Přidejte odpověď