Losos pečený na cibuli

Pečený losos
Pečený losos

Losos patří mezi má oblíbená jídla. Většinou kupuji filety a oběd z nich je potom rychlovka. Osolím je, posypu bylinkami, hodím na pánev a za pár minut je hotovo.

Tentokrát jsem koupila celou rybu. Na pánev se nevešla, tak jsem se rozhodla pro pečení.

Losos

Nejdříve jsem si říkala, že odstraním ocas, ploutve a upeču ji celou. Pak mě napadlo, že když ji rozpůlím, že se mi ji podaří lépe ochutit a bude dříve hotová. Nakonec, jak jsem se dala do toho řezání, tak jsem ji i vyfiletovala. Šlo to velmi dobře.

Filety z lososa ochucené bylinkami

Odpad jsem nevyhodila, uvařila jsem z něj rybí polévku.

Odpad z lososa

Suroviny:

  • 800 g lososa
  • 2 cibule
  • 5-6 plátků másla
  • sůl
  • saturejka, mletý rozmarýn, tymián (oblíbené bylinky)
  • citrón
Základní suroviny

Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka. Kolečka naskládáme na máslo.

Cibule na másle

Vyfiletovaného lososa ochutíme solí a bylinkami. Plátky lososa byly o trochu delší než pekáček, tak jsem je na konci zahnula dolů.

Losos připravený k pečení

Pečeme v předehřáté troubě na 180 °C asi 20 minut.

Upečené filety z lososa

Podáváme s bramborami, bramborovou kaší, nejrůznějšími pyré,… Přidáváme pečenou cibuli, která chutná výborně a zvedne chuť brambor.

Pečený losos s bramborami

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*