Omáčka na špagety

Omáčka na špagety
Omáčka na špagety

Když se řekne omáčka na špagety, tak si vždycky představím mleté hovězí maso v rajské omáčce. Nevím, kde se ta moje představa vzala, jestli má kořeny někde ve školní jídelně a nebo v závodním stravování.

Mně mleté maso chutná třeba v karbanátkách, sekané a nebo hamburgerech. Do omáček dávám raději maso nakrájené na plátky a nebo kostičky.

Omáčku na špagety dělávám buď z vepřového a nebo kuřecího masa. Příprava netrvá o moc déle než z mletého masa. Tentokrát jsem zvolila vepřovou pečeni.

Suroviny:

  1. 600 g vepřové pečeně (tzv. kotlety)
  2. 200 g žampionů
  3. olej
  4. 1 větší cibule
  5. sůl, pepř/chilli
  6. oregano
  7. 2 stroužky česneku
  8. 1 konzerva rajčat
  9. 4 lžíce kečupu
  10. konzervovaná kukuřice (3 až 4 lžíce)
  11. 1 bílá paprika
  12. nať jarní cibulky na hotovou omáčku
  13. parmezán na posypání

Nejprve si připravíme všechny suroviny. Cibuli a maso nakrájíme na kostičky, žampiony na plátky.

Nakrájené suroviny

Na oleji osmažíme cibulku a přidáme ni na kostičky nakrájené maso. Maso osolíme a opečeme ze všech stran.

Opečené maso na cibulce

Pak přidáme žampiony.

Maso na cibulce s žampiony

Dále přidáme bílou papriku nakrájenou na kolečka. Smažením maso pustí šťávu, ve které žampiony i paprika dobře změknou.

Osmažené maso se žampiony a paprikou

Rajčata v konzervě nakrájíme na plátky a přidáme ke směsi. Vše povaříme asi 15 minut. Maso musí být měkké, rajčata rozvařená. Nakonec přidáme kukuřici, kečup, prolisovaný česnek, pepř nebo chilli a oregano. Vše přivedeme k varu a pak odstavíme z ohně. Máme hotovo.

Omáčku jsem nezahušťovala, šťáva z rajčatové konzervy se na wok pánvi odpařila.

Hotová omáčka na špagety

Servírujeme na špagetách, posypáváme jarní cibulkou a parmezánem.

Špagety s omáčkou a parmezánem

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*