Když se řekne omáčka na špagety, tak si vždycky představím mleté hovězí maso v rajské omáčce. Nevím, kde se ta moje představa vzala, jestli má kořeny někde ve školní jídelně a nebo v závodním stravování.
Mně mleté maso chutná třeba v karbanátkách, sekané a nebo hamburgerech. Do omáček dávám raději maso nakrájené na plátky a nebo kostičky.
Omáčku na špagety dělávám buď z vepřového a nebo kuřecího masa. Příprava netrvá o moc déle než z mletého masa. Tentokrát jsem zvolila vepřovou pečeni.
Suroviny:
- 600 g vepřové pečeně (tzv. kotlety)
- 200 g žampionů
- olej
- 1 větší cibule
- sůl, pepř/chilli
- oregano
- 2 stroužky česneku
- 1 konzerva rajčat
- 4 lžíce kečupu
- konzervovaná kukuřice (3 až 4 lžíce)
- 1 bílá paprika
- nať jarní cibulky na hotovou omáčku
- parmezán na posypání
Nejprve si připravíme všechny suroviny. Cibuli a maso nakrájíme na kostičky, žampiony na plátky.
Na oleji osmažíme cibulku a přidáme ni na kostičky nakrájené maso. Maso osolíme a opečeme ze všech stran.
Pak přidáme žampiony.
Dále přidáme bílou papriku nakrájenou na kolečka. Smažením maso pustí šťávu, ve které žampiony i paprika dobře změknou.
Rajčata v konzervě nakrájíme na plátky a přidáme ke směsi. Vše povaříme asi 15 minut. Maso musí být měkké, rajčata rozvařená. Nakonec přidáme kukuřici, kečup, prolisovaný česnek, pepř nebo chilli a oregano. Vše přivedeme k varu a pak odstavíme z ohně. Máme hotovo.
Omáčku jsem nezahušťovala, šťáva z rajčatové konzervy se na wok pánvi odpařila.
Servírujeme na špagetách, posypáváme jarní cibulkou a parmezánem.
Přidejte odpověď