Poctivá slepičí polévka

Slepičí polévka
Slepičí polévka
Slepice

Uvařit poctivou slepičí polévku je proces. Slepice jsou tuhé, tak když nepoužijete tlakový hrnec, tak je můžete vařit celé hodiny. Ale mezi námi, vývar z pomalu vařené slepice je daleko lepší. Moje maminka neuznávala tlakový hrnec, tak slepičí polévku vařila celé dopoledne. Dělávala do ní vlastní široké nudle. Taková polévka se dala jíst i jako hlavní chod. Bylo v ní hodně těstovin, zeleniny a masa.

Suroviny:

  • slepice
  • 100 g pórku
  • 150 g kořenu petržele
  • 150 g kořene mrkve
  • 100 g celeru
  • 1 cibule
  • 3 bobkové listy
  • 6 kuliček nového koření
  • sůl
  • celý pepř
  • 1 lžíce polévkového koření Podravka
  • čerstvá nebo sušená petrželková nať
  • široké nudle
Zelenina do polévky

Slepici jsem rozkrojila na polovinu, vložila do tlakového hrnce, přidala koření, zalila studenou vodou a vařila asi hodinu.

Slepice připravená k vaření

Po uvaření jsem slepici vyjmula z tlakového hrne a do vývaru vložila zeleninu.

Uvařená slepice

Zeleninu jsem vařila v tlakovém hrnci asi 10 minut. Když se slepice vaří v normálním hrnci, zelenina se ke slepici přidá a po uvaření se vyjme. Vaří se nakrájená na větší kusy, tak není problém ji vytáhnout.

Uvařená zelenina, část natrhané slepice

Do slepičí polévky se nejlépe hodí široké nudle. Když jsou ještě k tomu domácí, tak je úspěch zaručen. Mně domácí těstoviny dělá sestra. Nějak to převzala po mamince. Jsou skvělé, vůbec se nelepí. Široké nudle jsem zrovna neměla, uvařila jsem flíčky. Myslím, že to polévce nijak neuškodilo.

Slepice se zbaví kůže a maso se natrhá na kousky. Na kůži si pochutnaly vesnické kočky.

Na stůl se postaví mísa s uvařenými nudlemi, nakrájenou zeleninou, kousky masa ze slepice a vývar. A teď nastává ten proces. Každý si nabere podle svého nudle, zeleninu, maso a zalije si vše slepičím vývarem.

Poctivá slepičí polévka

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*