Polévka z růžičkové kapusty

Polévka z růžičkové kapusty
Polévka z růžičkové kapusty

Polévka z růžiček kapusty je jak dělaná na zimní období. Je hutná a zahřeje.

Na přípravu této polévky budeme potřebovat:

  • 400 g růžičkové kapusty
  • 300 g brambor
  • 1 mrkev
  • 60 g másla
  • 1 střední cibule
  • 300 g uzeného masa
  • 2 stroužky česneku
  • sůl
  • 2 bobkové listy
  • 6 kuliček nového koření
  • 1/2 lžičky kuliček černého pepře
  • majoránka
  • smetana na zjemnění
  • můžeme dochutit kostkou bujónu
Základní suroviny

Nejprve jsem se pustila do vaření uzeného masa. Na polévku jsem koupila uzené ramínko. Do hrnce jsem dala maso, bobkový list, nové koření, pepř a vše jsem zalila vodou. Ramínko je již tepelně zpracované, tak nepotřebuje žádné dlouhé vaření. Kvůli vývaru jsem mu dala asi 30 minut. Vývar jsem už nesolila, uzená masa bývají slanější.

Zatímco se mi vařilo maso, dala jsem se do čištění a krájení zeleniny.

Nakrájená zelenina

Po dovaření masa jsem přecedila vývar, abych ho zbavila koření.

V hrnci jsem rozpustila máslo a a nechala na něm zesklovatět nakrájenou cibuli. Pak jsem přidala zeleninu a zalila ji vývarem z uzeného masa.

Zeleninu jsem vařila asi 25 minut. Zatím jsem nakrájela uzené maso na kostičky.

Po dovaření zeleniny jsem vyndala kolečka mrkve a pár kapustiček, které jsem použila na zdobení polévky na talíři.

Brambory a zbytek kapustiček jsem rozmixovala. Vznikla tak hutná polévka. Přidala jsem do ní trochu smetany a ještě chvíli povařila. Nakonec přišel na řadu prolisovaný česnek a majoránka.

Když je vývar málo slaný a nebo mdlý, můžete přidat masový a nebo zeleninový bujón.

Kapustový krém zdobíme na talíři kolečky mrkve a půlkami růžiček kapusty. No a samozřejmě nemůžou chybět ani kostičky uzeného masa.

Polévka z růžičkové kapusty.

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*