Pomazánka z avokáda

Pomazánka z avokáda
Pomazánka z avokáda

Avokádo je zdravé, pomazánka rychlá a jednoduchá, zkrátka vražedná kombinace. Pečivo namazané touto pomazánkou si můžete dát jako chutnou snídani, svačinku a nebo lehkou večeři. Tak jdeme na to.

Suroviny:

  1. 1 vyzrálé avokádo (černé)
  2. Šťáva z necelé poloviny citronu
  3. ½ stroužku většího česneku nebo malý stroužek
  4. Sůl
  5. Pepř
Avokádová pomazánka

Používám vyzrálé černé avokádo. Je měkké, dobře se roztírá a pomazánka se z něj dělá jedna báseň.

Avokádo rozkrojím nožem a rozdělím ho na poloviny. Polovinu s peckou zabalím do fólie a schovám si ji do lednice napříště. Avokádo hnědne, je lepší si pomazánku udělat čerstvou těsně před konzumací.

Polovinu bez pecky vydlabu malou lžičkou a vidličkou hmotu rozmělním. Osolím, opepřím, přidám prolisovaný česnek a šťávu z citronu. Česnek a citron jinak mdlé avokádo ochutí. Citron navíc ještě částečně zabraňuje hnědnutí avokáda.  Vše promícháme a můžeme mazat na pečivo a servírovat. Barva vypadá jedovatě, ale pomazánka je skvělá.

Chleba s avokádovou pomazánkou

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*