Avokádo je zdravé, pomazánka rychlá a jednoduchá, zkrátka vražedná kombinace. Pečivo namazané touto pomazánkou si můžete dát jako chutnou snídani, svačinku a nebo lehkou večeři. Tak jdeme na to.
Suroviny:
- 1 vyzrálé avokádo (černé)
- Šťáva z necelé poloviny citronu
- ½ stroužku většího česneku nebo malý stroužek
- Sůl
- Pepř
Používám vyzrálé černé avokádo. Je měkké, dobře se roztírá a pomazánka se z něj dělá jedna báseň.
Avokádo rozkrojím nožem a rozdělím ho na poloviny. Polovinu s peckou zabalím do fólie a schovám si ji do lednice napříště. Avokádo hnědne, je lepší si pomazánku udělat čerstvou těsně před konzumací.
Polovinu bez pecky vydlabu malou lžičkou a vidličkou hmotu rozmělním. Osolím, opepřím, přidám prolisovaný česnek a šťávu z citronu. Česnek a citron jinak mdlé avokádo ochutí. Citron navíc ještě částečně zabraňuje hnědnutí avokáda. Vše promícháme a můžeme mazat na pečivo a servírovat. Barva vypadá jedovatě, ale pomazánka je skvělá.
Přidejte odpověď