Salát z červené řepy

Salát z červené řepy
salát z červené řepy

Tak konečně je tady i zdravý recept. Tento salát si připravuji, když se rozhodnu žít zdravě nebo si procházím obdobím diet a nebo jenom tak, když se cítím přemasovaná. Má hodně vlákniny, tak se na všechna tato období hodí.

U nás doma se řepa zavařovala s křenem. Já ji dělám k okamžité spotřebě. S řepou se nepracuje moc dobře, barví a to pak mám celou kuchyni červenou. Tak když už se s tímto salátem dělám, tak ho udělám vždycky víc. Uchovávám ho ve sklenici v lednici a dávám si ho buď jako svačinku a nebo po jídle pro lepší trávení.

Řepa má někdy takovou trochu zemitou příchuť. Já do ní přidávám jablka, která chuť řepy vylepší.

Suroviny:

  1. 900g – 1000 g červené řepy (asi 5 ks)
  2. 2 větší jablka
  3. 2 šalotky
  4. Sůl, pepř
  5. 1 – 2 lžičky drceného kmínu
  6. 2 lžíce octu balsamico
  7. 1 lžíce olivového oleje

Řepu vaříme asi půl hodiny v talkovém hrnci. Délka vaření závisí na velikosti řepy. Snažte se kupovat řepy o stejné velikosti, abyste je nemuseli vařit různě dlouho.

Uvařenou a vychladlou řepu oloupeme a nakrouháme na nudličky. Pak oloupeme jablka, zbavíme je jadřinců a rovněž nakrouháme. Pro jablka jsem volila jemnější část struhadla. Obě suroviny důkladně promícháme.

Šalotky oloupeme, nakrájíme najemno a přidáme k řepě s jablky.

Nakonec přijde vše osolit, opepřit, přidat kmín, ocet, olivový olej a promíchat. Takto je salát připraven ke konzumaci.

Salát z červené řepy

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*