Tato pomazánka je vynikající, ale jak už to bývá, co je dobré, není zrovna dietní. Dieta nedieta, jak ji udělám, je za chvíli pryč. V duchu si slibuji, že jakmile se dojí, přijdou na řadu zeleninové saláty.
Na druhou stranu, v zimě by si člověk měl dopřát i kaloričtější jídla, aby zimu ve zdraví přečkal. Na diety je dost času na jaře a v létě.
Suroviny:
- 400 g škvarků
- 2 lžíce sádla
- 2 lžíce plnotučné hořčice
- Sůl, pepř
- 1 cibule
- 2 velké stroužky česneku
- 4 sterilované okurky
- 1 vajíčko natvrdo
Nejprve nameleme škvarky. Já používám domácí. Nevím, jestli dneska už dělají lepší, ale já je jednou koupila a mohla jsem si na nich vylámat zuby. Šly do koše.
Okurky nastrouháme na hrubším struhadle a vajíčko na jemném.
K umletým škvarkům přidáme hořčici, sádlo, najemno nakrájenou cibulku (já použila červenou, ale může být i žlutá), prolisovaný česnek, vajíčko, okurky, osolíme, opepříme a vše důkladně promícháme. No a pomazánka je na světě.
Je velice jednoduchá a když jsou dobré škvarky, tak se vždycky povede.
Mažeme nejlépe na čerstvý chléb.
Přidejte odpověď