Steak z tuňáka

Steak z tuňáka
Steak z tuňáka

Tuňáka si většinou kupuji v konzervě od Franze Josefa Kaisera. Maso z tuňáka je plné bílkovin. Kromě nich obsahuje vitamín A, vitamín D, vitamíny skupiny B, železo, vápník, draslík, selen, jód, omega 3 a omega 6 mastné kyseliny. Kvalitě masa odpovídá i cena. Maso z tuňáka není tedy žádná levná záležitost, ale stojí za to.

Jedno léto jsem si koupila tuňákové steaky a dala je na gril. Trochu jsem to přehnala s dobou pečení a maso bylo suché. Na čas jsem na čerstvé tuňákové maso zanevřela a kupovala opět jenom konzervy. Pak jsem viděla v televizi připravovat steak z čerstvého tuňáka. Opékali ho 3 minuty po každé straně. Steak by měl být uvnitř růžový, nepropečený. Tak tady je tedy tajemství přípravy chutného steaku.

Zakoupila jsem 2 tuňákové steaky. Maso by mělo být nejméně 2 cm vysoké.

Naložené steaky
Suroviny na marinádu

Marinádu je lepší si připravit dopředu, aby se bylinky v oleji pěkně rozležely. Je možno ji udělat z nejrůznějších bylin. Já jsem zvolila libeček, rozmarýn, pažitku, chilli papričku a sůl. Když je jenom osolíte, nic se nestane. Maso je samo o sobě chutné.

Na pánev jsem nalila trochu oleje, rozpálila ji a vložila na ni steak. Pekla jsem 3 minuty po každé straně. Příště uberu. Maso sice nebylo přepečené, ale také ne uvnitř tak růžové, jak jsem si představovala.

Pečení steaku z první strany
Pečení steaku z druhé strany

Ke steaku jsem si dala salátek. Takže super zdravá večeře.

Steak z tuňáka s čerstvou zeleninou
Tuňákový stek v řezu

Zrovna tak se ke steaku z tuňáka hodí zelenina vařená na páře.

Tuňákový steak se zeleninou vařenou na páře

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*