Sýrové tousty

Sýrové toasty
Sýrové toasty
Sýrové tousty

Tyto tousty jsou v naší rodině opravdu oblíbené. Obvykle je dělávám, když má přijít návštěva a nebo někdy k večeři. Příprava není složitá, zvládne je každý a výsledek překvapí. Nemusí chutnat snad jenom někomu, kdo nejí cibuli a ta se dá vynechat. Ale je to škoda. Ta mi v nich móóóc chutná.

Základní suroviny

Suroviny:

  • veka
  • 250 g sýra Gouda/Eidam
  • 100 – 150 g šunky/šunkového salámu (podle tloušťky plátků)
  • máslo
  • kečup, ajvar
  • cibule
  • 2 vejce
  • mletá paprika sladká i pálivá

Z tohoto množství jsem udělala 10 poctivých toastů. Kdybych se sýrem šetřila, udělala bych jich i 12.

Nejprve si nakrájíme veku. Krájím ji šikmo, aby tousty byly vetší a já si ušetřila práci. I ten větší stejně nikdy nesníte jenom jeden. Jsou výborné a určitě si dáte i další.

Sýr nastrouháme nahrubo a zamícháme do něj 2 syrová vejce.

Nastrouhaný sýr

Veku namažeme máslem. Máslo se v troubě rozpustí a opečená veka je potom křupavá. Na máslo dáme trochu kečupu, případně ajvaru. Na ně kolečka cibule, přiklopíme šunkou a vše přikryjeme sýrem.

Sýr posypeme mletou paprikou. Já dávám sladkou i pálivou.

Výroba toustů

Hotové tousty vkládáme asi na 15 minut do trouby vyhřáté na 160 °C. Sýr musí být rozteklý a veka křupavá.

Upečené tousty

Nejlepší jsou ještě teplé.

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*